Niet iedereen gaat mee naar de eindmissies van Kamp Van Koningsbrugge. In aflevering 8 moesten maar liefst drie cursisten het veld ruimen. Wat vonden Omar, Robbie en Michel van de loodzware training? Wat was het pittigst? En wat gaan ze als eerst doen wanneer ze thuiskomen? Bekijk nu de exclusieve video’s!

Exit Omar

Omar is de zevende cursist die Kamp Van Koningsbrugge moet verlaten. De 27-jarige vechtsporter was er zelf van overtuigd de eindstreep te halen. De instructeurs vinden Omar sterk maar moesten hem een aantal keren confronteren met zijn gedrag. Een commando moet kunnen openstaan voor kritiek.

blockquote
Ik had het zeker gehaald. 100.000%
Omar

Ook zagen ze excessief geweld tijdens het parcours militair. Deze twee componenten samen hebben de instructeurs doen besluiten Omar niet mee te nemen naar laatste fase van de opleiding. Omar vond meedoen aan Kamp Van Koningsbrugge een vette ervaring met mooie momenten. 

Exit Robbie

De uitkomst van het tweede sociogram is bekend. Robbie wordt naar voren geroepen. Robbie wil met zijn deelname aan Kamp Van Koningsbrugge laten zien en bewijzen dat mensen met kanker of een tumor nog steeds keihard kunnen knokken. Hij gooide in veel opdrachten hoge ogen en de instructeurs zagen potentie in hem. Maar volgens de instructeurs zag Robbie zijn deelname aan Kamp Van Koningsbrugge ook als een spel.

blockquote
Ik heb heel veel aan god gehad
Robbie

Robbie zijn gedrag in de opleiding paste niet bij de standaarden van een commando. En daarom moesten Ray en Dai tot een moeilijk besluit komen en hem om zijn badge vragen. De instructeurs, de medecursisten en alle kijkers hebben enorm veel respect voor wat Robbie ondanks zijn gezondheidstoestand heeft laten zien.  

Exit Michel

De 37-jarige Michel was ervan overtuigd de eindstreep te gaan halen. ‘’Er is geen taaier mannetje geweest dan jij’’, aldus Ray. Hij blonk uit in verschillende opdrachten. Toch hoorde de fanatieke sporter meerdere malen van de instructeurs dat hij de zware commando-opleiding meer zag als een sportwedstrijd.

blockquote
Het was een enorme rollercoaster
Michel

Michel zijn medecursisten hebben in het sociogram unaniem besloten hem niet mee te willen nemen op missie. En daarmee houdt Kamp Van Koningsbrugge voor hem op. Wat was zijn hoogtepunt? 

Deel dit artikel