De mars gaat door. Urenlang moeten de cursisten zwoegen door het water, in de kou en sommigen ook in het donker. Een fysieke én mentale uitputtingsslag. Een proef die niet alle cursisten doorstaan…

De opdrachten

Vervolg van de rivierenmars
Dai staat langs de kant van de lange, koude en bizarre tocht. Voor de cursisten lijkt het op een eindpunt. Dai helpt ze snel uit die droom: het einde is nog niet nabij en ze moeten verder. Hoe lang gaat die tocht nog duren?

De rivierenmars - deel 2
blockquote
Je raakt onderkoeld. Ik weet zelf niet meer wie ik was en wat ik deed. 
Mohamed

De finish
Door naar de finish. Jeroen, Ray en Dai wachten de cursisten op. Eén voor één druppelen de cursisten binnen, de één vermoeider dan de ander. Tom en Robbie gingen als een speer en haalden onderweg veel van hun medecursisten in. Agavni en Kamilia raakten onderweg onderkoeld en worden om veiligheidsredenen uit de opdracht gehaald en ondergebracht in de ambulance.

KVK-S2-E3-Kamilia.jpg
Kamilia en Agavni worden om veiligheidsrenen uit de opdracht gehaald
KVK-S2-E3-Kamilia.jpg

De vierde afvaller is een feit
Emily, die eerder aangaf een medic nodig te hebben, kan de pijn en uitzichtloosheid niet langer negeren en besluit te stoppen. Kamp Van Koningsbrugge houdt voor haar helaas op. Hoe kijkt Emily terug op haar deelname? Bekijk de video en lees haar verhaal. 

De fik erin
Koken in natura is een belangrijke survival skill voor iedere commando. Na de slopende tocht en met een lege maag krijgen de commando’s in spé de opdracht om een veldoven te maken. Na twee uur is alleen Michel erin geslaagd het vuur te laten branden. De rest blijft achter en dus besluiten de instructeurs, enigszins geïrriteerd, in te grijpen. Geen zelfbereide maaltijd maar good-old havermoutpap voor de hongerige cursisten vanavond. Cursist Tom krijgt een verantwoordelijke taak. 

Waar is het Noorden?
“Wakker worden! 1 minuut!”. Rond 05.00 uur worden de cursisten gewekt. Tijd om hun kaart- en kompasvaardigheden te testen. Iets waar ze 26 uur eerder alles over hebben geleerd. Het navigeren zonder smartphone in het donker over onverharde paden is toch lastiger dan gedacht. Kaarten worden ondersteboven gehouden, afstanden verkeerd ingeschat… Gevolg? Geen van de cursisten haalt binnen de tijd alle punten. Geen van de cursisten is voor deze opdracht geslaagd. 

Navigeren

Test je commando skills!

Denk jij te weten hoe te handelen als een commando wanneer je onder grote druk staat? Hoe je zelfstandig een opdracht tot een goed einde kunt brengen? De komende weken kun je vier missies uitvoeren en bewijzen of jij de FOCUS hebt. Doe meteen de eerste test en zie of jij commando-waardig bent! 

UITZENDING TERUGKIJKEN 

Deel dit artikel