De groep met tien overgebleven cursisten staat voor een nieuwe fase in de opleiding. De overall maakt plaats voor een compleet nieuwe uitrusting en het wordt tijd om de tactische kneepjes van het commandovak te leren. Instructeur Ray laat de groep eerst even een stukje uitpeddelen. Maar hoe lang de cursisten moeten peddelen, dat weten ze niet...

Eenentwintig, roei!

Lotfi is na zijn val gelukkig helemaal opgeknapt en weer onderdeel van de groep. De groep wordt in een boot het water opgestuurd en is opnieuw verstoken van nachtrust. Diep in de nacht, terwijl de cursisten al uren aan het roeien zijn, begint bij sommige het slaapgebrek zijn tol te eisen. Met alle gevolgen van dien. 

KampVanKoningsbrugge-instructeurs.jpg
Wat wordt er hier besproken?
KampVanKoningsbrugge-instructeurs.jpg
blockquote
Zorg dat je voor één ding gaat en dat is goud!
Instructeur Ray

Wapens en bloedingen

In een kersverse nieuwe uitrusting zijn de cursisten de nieuwe fase van de opleiding gestart. Voor het eerst gaan de cursisten kennis maken met de nieuwe wapens. Gecamoufleerd met groene gezichten oefenen ze met het lopen van patrouilles en het helpen stoppen van een slagaderlijke bloeding van een commando. In de avond, waarop de dag ten einde lijkt te komen, staat de groep een van de moeilijkste opdrachten tot nu toe te wachten. Een oefening waarbij volledige focus en maximale concentratie van essentieel belang zijn.

Kamp Van Koningsbrugge zie je zaterdag 28 november 2020 om 20.30 uur op NPO 1!  

Deel dit artikel