De opleiding van de special forces bereikt een nieuwe fase. Wie gaat er mee en wie niet? 

Opdrachten

Luchtbrug
De 10 overgebleven cursisten staan voor een lastige opdracht. De hele groep moet zich in de lucht verplaatsen van het ene naar het andere brughoofd. Klein detail: er moet ook een gewonde mee. Tijdens deze opdracht mogen ze de grond niet raken. Doel van deze opdracht: leiderschap, teamvorming én onder tijdsdruk kunnen presteren. 

Luchtbrug
blockquote
Wij gaan dat niet evalueren. Jullie gaan dat zélf doen.
Instructeur Stephen

Evaluatie
Wie valt er op door negatief gedrag?
Wie komt zijn/haar afspraken niet na?
Wie draagt niet bij aan het groepsproces?

Er zijn van die stille momenten dat de instructeurs niet alles van de cursisten zien. De enige die elkaar altijd zien, zijn de cursisten zelf. En daar wordt wat mee gedaan... De cursisten moeten een vragenlijst invullen waarin ze elkaar gaan beoordelen. 

Niet iedereen gaat door naar de volgende fase
De rapporten worden ingeleverd. Hoe staan de cursisten in de wedstrijd? Ray, Dai en Wouter maken die balans op. En dan is het de beurt aan Mohamed om naar voren te stappen. De groep heeft besloten om hem niet mee te nemen naar de volgende fase. Waarom? Bekijk de exclusieve video.

Gevechtsdrill
Een commando moet in staat zijn zich te verdedigen met een wapen en schieten als dit noodzakelijk is. De cursisten leren hoe het is om te vuren en het gevecht aan te gaan met de vijand. 

Gevechtsdrill

Gas gas gas!
Als commando word je ingezet in gebieden waar er groeperingen zijn die gebruik maken van chemische radioactieve nucleaire wapens. De cursisten leren van instructeur Collin hoe daarmee om te gaan. Want hoe zet je blind een gasmasker op?

UITZENDING TERUGKIJKEN 

Deel dit artikel