Een diamant wordt gevormd onder druk. Heel veel druk. Maar om een diamant te worden, moet je ‘m eerst slijpen. Willen de overgebleven cursisten in Kamp Van Koningsbruggge wel geslepen worden? 

Opdrachten

Shoot or no shoot
De negen cursisten zijn al ruim 105 uur onderweg als ze moeten beginnen aan een zware opdracht. Het lijkt simpel: rode ballonnen wel schieten, groene ballonnen niet schieten. Maar zijn de cursisten nog wel mentaal scherp als ze helemaal kapot zijn van de extreme fysieke inspanning? 

blockquote
We hebben het gewoon gehaald. Alleen was het me denk ik echt niet gelukt."
Robin 

Eindeloze mars
Diep gaan. Heel diep gaan. De viertonner brengt de commando's in spe naar de eindfase van Kamp Van Koningsbrugge in Nederland, tenminste, tot 20 kilometer ervoor. De rest van de reis moet te voet. De eindeloze mars. Midden in de nacht komen ze aan in Nederland in fictief vijandelijk gebied en ze moeten zo snel mogelijk bij de F.O.P. komen, de Forward Operating Base. Je laat niks of niemand achter. Het vergt ongelofelijk veel uithoudingsvermogen, maar ook mentale kracht. Kracht om overal doorheen te gaan. 

De eindeloze mars

UITZENDING TERUGKIJKEN 

Camouflage
Lukt het de cursisten om binnen de tijd ongezien op 100 meter afstand van de instructeurs te komen? Ze camoufleren zich met zelfgemaakt ghillie suits in de Arnhemse heide. Herken jij de cursisten? 

Parcours militair
Veel van wat de cursisten hebben geleerd komt samen in het parcours militair. Hebben ze na fysieke uitputting de mentale kracht die ze nodig hebben om deze opdracht tot een goed einde te brengen? Niet alle cursisten handelen zoals een commando dat hoort te doen... 

Parcours Militair

Test je eigen commando skills 
Bij de commando’s is een hond geen trouwe viervoeter, maar een wapen. In de derde missie van Kamp Van Koningsbrugge moet jij samen met een K9, een militaire waakhond, zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de organisatie en de transporten van de verboden wapens.

Luister goed naar Dai en denk na. Wat zou jij doen? Klik met je muis of tap met je vinger in de rechterhelft van de video om naar de volgende situatie of vraag te gaan. 

Deel dit artikel