Het einde van de eliminatie is nog niet in zicht. Voor nog 2 cursisten houdt het avontuur van Kamp Van Koningsbrugge op. De overgebleven 4 cursisten mogen douchen om zich klaar te stomen voor de vuurproef. Ze worden onderworpen aan dé ultieme test en moeten zichzelf nog één keer zien te bewijzen tegenover commando-instructeurs Ray en Dai. Wie haalt het einde?

15 gewone burgers

Jeroen van Koningsbrugge stond voor een enorme uitdaging. Zoek vijftien gewone burgers die denken dat ze mentaal en fysiek sterk genoeg zijn, om een van de zwaarste opleidingen van Nederland aan te kunnen: De opleiding van de Special Forces. Na ruim een week met intens zware trainingen, slapeloze nachten en pijn in het lichaam zijn Dennis, Jonathan, Justin, Marjolein, Tom C en Tom A over. Voor nog 2 van deze cursisten houdt het avontuur op. De overige 4 cursisten gaan door naar de allesbeslissende proef. 

blockquote
Ik sluit niet uit dat we nog wat mensen gaan verliezen onderweg’’
Instructeur Ray
kvk-aflevering9-groep.jpg
Voor wie houdt het avontuur op?
kvk-aflevering9-groep.jpg

De Vuurproef

Kunnen de apsirant-commando’s in een real life situatie hun mannetje staan? Dat wordt duidelijk in de laatste en allesbeslissende missie van Kamp Van Koningsbrugge. Vroeg in de ochtend arriveert de viertonner voor een pick-up richting locatie Cobra. Op deze locatie worden de cursisten onderworpen aan dé ultieme test en moeten ze zichzelf nog één keer bewijzen tegenover instructeurs Ray en Dai. Ze staan er niet alleen voor: ze worden tijdens de operatie ondersteund door een eenheid operationele commando’s. 

Wie haalt het einde? En voor wie valt alsnog het doek? 

kvk-aflevering9-jeroen.jpg
Een trotse Jeroen van Koningsbrugge
kvk-aflevering9-jeroen.jpg

De finale van Kamp Van Koningsbrugge zie je zaterdag 26 december om 20.30 uur op NPO 1. 

Deel dit artikel