Na het vertrek van Omar, Robbie en Michel zijn er nog zes van de vijftien cursisten over. Zij bereiden zich voor op de allesbepalende eindmissie. Wie haalt het einde van Kamp Van Koningsbrugge? 

Opdrachten

De eindeloze mars gaat door
Zonder te weten wanneer de eindeloze mars stopt, krijgt Kamilia geen adem meer. Ze wordt uit de opdracht gehaald. Onder begeleiding van de medics krijgt Kamilia haar adem weer onder controle. Voor de andere vijf cursisten gaat de mars gewoon door, want commando's stoppen niet. Jeroen staat de cursisten op te wachten bij de Cemetery of War in Oosterbeek. Een officiële militaire begraafplaats, het eindpunt van de zware mars.

blockquote
‘’Neus in, mond uit. Niet aan denken!’’
Cursist Tom

Wat betekent het voor mij?
''Wat betekent het voor mij als ik op operatie ga?'' De cursisten moeten een brief schrijven naar hun geliefden en familie. 

De eindmissie
Diep verscholen in vijandelijk gebied bevindt zich een terroristische militie die in het bezit is van een levensgevaarlijk en bedreigend zenuwgas. Om het nog moeilijker te maken staat net buiten dat kamp een lucht afweergeschut. Doel van deze missie: opblazen van deze installatie en het in handen krijgen van het chemische wapen. Tijdens deze complexe operatie worden de cursisten ondersteund door Het Korps Commandotroepen en de lucht mobiele brigade.

De eindmissie

SPOILER ALERT: hieronder lees je welke cursisten de eindstreep hebben gehaald. 

Fantastische prestatie

Voor iedere finalist geldt dat ze een fantastische prestatie hebben geleverd. In de eindmissie hebben de zes cursisten wederom laten zien dat zij fysiek en mentaal sterk genoeg waren. ''Jullie gaan alle zes mee de helikopter in'' aldus Ray. En zo vliegt Jeroen met Tom, Kamilia, Robin, Jaring, Midas en Agavni terug naar de basis waar ze worden ontvangen door kolonel Paul Janssen van Het Korps Commandotroepen en waar hun geliefden en familie hen staan op te wachten.

Zescursisten-1280x720.jpg
Zij haalden de eindstreep
Zescursisten-1280x720.jpg

UITZENDING TERUGKIJKEN

Deel dit artikel