Tien bekende burgers beginnen aan de uitdaging van hun leven: de opleiding van The Special Forces. Vanaf minuut 1 is één ding duidelijk: 'Nunc aut nunquam', nu of nooit.

De cursisten komen middenin de nacht aan in de Ardennen: de locatie van Kamp Van Koningsbrugge Special Edition. Ze verwachten lekker hun bed in te duiken maar instructeurs Ray en Dai denken daar heel anders over.

blockquote
Waarschijnlijk zal niet iedereen de eerste nacht halen.
Instructeur Ray

Geforceerde mars

De tien cursisten staan aan het begin van de eerste loodzware proef. De geforceerde mars. Een begrip onder militairen. Niemand weet hoe lang deze uitputtingsslag, die eindigt bij basecamp, gaat duren. ''Een nacht die waarschijnlijk niet iedereen zal halen'', aldus Ray. Helaas heeft Ray gelijk gekregen: niet iedereen heeft de nacht gehaald. Benieuwd waarom? Kijk de video!

Jerrycan Jungle

De nacht is eindelijk ten einde maar de dag nog lang niet. 9 cursisten strijden dapper verder. In Jerrycan Jungle moeten de cursisten 13 jerrycans van elk 20 kilo een steile berg op sjouwen. Een venijnig pittige opdracht waar het draait om teambuilding en uithoudingsvermogen. Samen de eindstreep halen. Dat geldt helaas niet voor iedereen…

Abseilen

De weg naar basecamp kent nog een paar heftige obstakels. Waaronder de 40 meter steile klif waar de cursisten van moeten abseilen om vervolgens in stilte een ijskoude rivier over te steken. En dat is de bedoeling van deze opdracht: in stilte verplaatsen. Je als een ware commando realiseren dat de vijand altijd mee kan luisteren. 

Geen oversteek voor cursist Niels. Hij is de tweede cursist die besluit om te stoppen. Benieuwd of hij spijt gaat krijgen? Bekijk de video!

Na bijna 12 uur bereiken de nu nog acht overige cursisten na een heftige dag en nacht het basecamp. Vanaf minuut 1 is één ding duidelijk: 'Nunc aut nunquam', nu of nooit. 

Kijk aflevering 1 van Kamp Van Koningsbrugge - Special Edition op NPO start

Bekijk ook de recap van Ray en Dai, waarin de twee dieper ingaan op 'het stemmetje', een belangrijk onderdeel van de eerste aflevering van dit seizoen Kamp Van Koningsbrugge. 

Deel dit artikel