Acht cursisten over. Na het vertrek van Ruben en Niels en een helse mars door het bos hebben de overgebleven cursisten eindelijk basecamp bereikt. Slapen zit er helaas nog niet in...* let op: dit artikel bevat spoilers. 

Doodmoe

Doodmoe moeten de cursisten hun koppie erbij houden. De cursisten krijgen de eerste belangrijke lessen over wapengebruik en navigatie. Na 18 uur wakker te zijn duiken de cursisten van Jeroen niet hun bed maar de viertonner in. In de donkere bossen van de Ardennen staat een nieuwe opdracht te wachten. Maar eerst is het tijd voor iets belangrijkers…Iris is jarig en heeft een verjaardag om nooit te vergeten.

Kaart en Kompas

Individueel moeten de cursisten een aardedonker bos in. Verdwalen zit in een klein hoekje. Op een kaart staan punten waar ze naartoe moeten navigeren om tags te verzamelen. Dit lijkt eenvoudig, maar de cursisten zijn moe, het is ijskoud en heel donker. De moed zakt al snel bij enkele cursisten in de schoenen…

De beasting is terug!

Dag 2. Nieuwe dag, nieuwe opdrachten. Instructeur Stephen heeft eerst een appeltje te schillen met de groep. Het wachtschema van de afgelopen nacht is niet goed opgevolgd. En zo begint de ochtend met een voorligsteun. Een goede warming up voor wat komen gaat: de beruchte beasting. Deze extreme militaire bootcamp draait om kracht, uithouding en doorzettingsvermogen.

De derde cursist ruimt het veld

Natasja doet niet mee aan de beasting. Het valt Ray en Dai op dat de commandotraining fysiek en mentaal voor haar te zwaar is. Ray neemt zijn verantwoordelijkheid en vraagt Natasja om haar badge. Benieuwd waarom? Bekijk de exclusieve video! 

Gevechtsbereidheid

Een commando weet nooit wanneer die oog in oog staat met de vijand en moet daarom altijd paraat staan om het gevecht aan te gaan. In een oude kasteelruïne wacht de cursisten een gevechtsarena. Hier worden rake klappen opgevangen.

Gevechtsbereidheid
blockquote
Het voelde als leven of dood.
Celine

Recap

In de recap blikken Ray en Dai terug op de aflevering. Waarom hebben ze Natasja tegen haarzelf in bescherming moeten nemen? Wat maakt de gevechtsbereidheid voor cursisten zo'n heftig onderdeel van Kamp Van Koningsbrugge?  

uitzending terugkijken

Deel dit artikel