De heftigheid van de Special Forces training begint er aardig in te kicken. Welke cursisten weten overeind te blijven staan? *Let op: dit artikel bevat spoilers. 

Leiderschap

Na vele rake klappen in de gevechtsarena moeten de cursisten door met een slopende mars. Een mars waarbij leiderschap om de hoek komt kijken. Edino wordt aangewezen als commandant van de groep. De groep zal elkaar er letterlijk en figuurlijk doorheen moeten slepen. 

blockquote
Wij gaan jullie niet motiveren, maar jullie gaan jezelf motiveren.
Ray

Intrinsieke wilskracht

Ray en Dai constateren dat niet de hele groep het einde zal gaan halen. Het zal vanaf nu moeten gaan om intrinsieke wilskracht en het vlammetje in je te laten branden. En dus is het vanaf nu ieder voor zich. Het is Celine die het stemmetje in haar hoofd niet de baas kan blijven, ze geeft op. 

De overige zes cursisten strijden dapper verder. De speedmars voelen ze in elke vezel van hun lichaam. 

Mission command

In 'Mission command' moet Daphne haar hersenen kraken, ze wordt commandant van de groep. De overige cursisten moeten het hebben van brute kracht: zij moeten een volgeladen legervoertuig van zo’n 4000 kilo 100 meter heuvelopwaarts trekken. Daarna is het aan Daphne om de groep zonder fouten naar de overkant te laten verplaatsen. 

Gooit Boris de handdoek door de ring?

De cursisten zijn al ruim 40 uur onderweg. Vier uur daarvan zijn slapend doorgebracht. Hoog tijd om te eten en te reflecteren. Cursist Boris pakt plots zijn rugzak in…Stapt hij ook op? Na een steenkoude nacht wordt de nieuwe dag vroeg gestart met het 5-kwartieren-schema. Ochtendgymnastiek, eten, persoonlijke hygiëne, kamponderhoud en uitrusting schoonmaken.

Bielzenmars

Zonder het te weten rijden de zes cursisten langs een kilometerslange spoorlijn dat sinds 1952 niet meer in gebruik is. Op dit spoor gaan de cursisten de bielzenmars lopen: onder de commando’s een gevreesde tocht, omdat ie verraderlijk lastig is. De commando’s zullen zich ongetwijfeld afvragen: hoe lang duurt het nog? 

Op het Belgische grondgebied krijgen de cursisten bezoek van Stijn Swijns uit Kamp Waes. Van hem krijgen de cursisten een ‘klein cadeautje’... 

RECAP met Ray en Dai

Ray en Dai gaan in RECAP dieper in op alles wat er gebeurde in deze aflevering. Innerlijke disciplines en emoties tonen VS. reguleren. 

UITZENDING TERUGKIJKEN

Deel dit artikel