Na het vertrek van Céline gaat de afmatting voor de overige 6 cursisten genadeloos door. 

De uitzichtloze Bielzenmars komt eindelijk tot een eind. Mentaal hakt ie er vooral hard in. Jeroen wacht de cursisten op bij de volgende zeer intense uitdaging. 

blockquote
Dichterbij de dood komen jullie niet’’
Ray Klaassens

Verraderlijke grot

In een krappe, donkere en ijskoude grot komen de cursisten oog in oog te staan met hun angsten. Kruipend door de krochten moeten ze hun weg zien te vinden in een parcours waarvan ze niet weten hoe lang die is. Voor Edino gezien zijn jeugd een grote trigger. Maar ook voor de andere cursisten een uitdaging om controle over geest en lichaam te behouden. 

KAK!

Onder leiding van instructeur Stephen duiken de cursisten het donkere bos in. Hier moeten ze zo stil en opvallend mogelijk werken. Gecamoufleerd moeten de cursisten hun eigen schuilbivak bouwen. Wanneer je als commando bivakkeert in vijandelijk gebied kan elk spoor je aanwezigheid verraden. Daarom is het essentieel om niets maar dan ook niets achter te laten…

Infiltratie

Een infiltratie: het binnendringen in vijandelijk gebied. De cursisten moeten onder leiding van Boris met een loodzwaar pakket van 70 kilo een tactische verplaatsing uitvoeren. Het pakket is letterlijk een blok aan het been, helemaal omdat de cursisten niet weten wat ze meesjouwen en waarom. Het blijkt essentieel voor het vervolg van de route…

De cursisten voeren een infiltratie uit

Een uitputtende dans op de rivier

Aan de rand van de rivier is de infiltratie nog niet ten einde. Het pakket blijkt een boot te zijn die nodig is voor het vervolg van de route. Die moeten de cursisten alleen nog zelf opblazen. Tijdens de tocht op de rivier krijgt iedereen de beurt om de leiding te nemen. Dit zorgt voor bijzondere communicatie. 

Kamp Van Koningsbrugge Special Edition is uitgezonden op donderdag 3 november om 20.35 uur op NPO 1.

Kijk aflevering 4 op NPO Start

Deel dit artikel