Het is tijd om de cursisten te ontmaskeren en hun ware aard naar boven te laten komen. Enkele cursisten willen de handdoek in de ring gooien...*Dit artikel bevat spoilers.

Het stopt nooit

Na een urenlange tocht over het water hebben de instructeurs nog een loodzware afmatting voor de cursisten in petto. Het is tijd om de cursisten te ontmaskeren. Hoe graag willen de cursisten dit? Edino is de eerste die twijfelt of hij nog verder wil…

blockquote
Dalijk is heel mijn leven naar de t*ring!
Edino

‘’Cursist … meldt zich’’

Wie wil er met elkaar op missie en wie niet? En hoe liggen na 100 uur de verhoudingen binnen de groep? De cursisten gaan elkaar beoordelen en moeten een sociogram invullen. 

KVK-S3-E5-Evaluatie-1280x720.jpg
De balans wordt opgemaakt
KVK-S3-E5-Evaluatie-1280x720.jpg

In de afgelopen dagen zijn de cursisten ook continu geobserveerd door de instructeurs. Op basis van al deze kennis hebben Ray en Dai van iedereen een persoonlijk beeld gekregen. De balans wordt opgemaakt! Iedereen meldt zich individueel bij Ray en Dai voor een persoonlijke evaluatie. Waarbij de een veren krijgt, krijgt de ander forse kritiek.

blockquote
Je bent wat je doet.
Ray

De evaluatie komt bij Tarikh hard binnen. Gefrustreerd trekt hij de koude nacht in. Hij moet goed nadenken of Ray en Dai gelijk hebben op de vraag: wil jij dit écht?

Nachtobservatie

Er is informatie gekomen over terroristen die zich in vijandelijk gebied schuilhouden. De terroristen worden gelinkt aan een vermiste ambassadeur. De cursisten moeten ongezien het target zien te vinden. Ongezien betekent ongezien. En dat lijken sommige cursisten even te zijn vergeten…Kunnen de cursisten scherp blijven na dagenlange fysiek en mentaal zware inspanningen?

Tijdens de nachtobservatie keert Tarikh ineens terug bij basecamp. Hij heeft een drastisch besluit genomen en stopt met de opleiding. Benieuwd naar zijn verhaal? Bekijk de exclusieve video! 

Er is genoeg geobserveerd, door zowel de 5 overgebleven cursisten als de instructeurs. Met de finale in zicht wordt de observatie-opdracht middenin de nacht beëindigd. De volgende ochtend zullen harde conclusies getrokken worden door Ray en Dai. 

Die conclusies zie je volgende week.

RECAP met Ray en Dai

Ray en Dai praten verder over opmerkelijke momenten uit deze aflevering. 

Uitzending terugkijken

Deel dit artikel