30 jaar
Nuenen - Noord- Brabant
Professioneel kickbokser en predikant

Robbie woont in Nuenen samen met zijn vrouw en drie kinderen. Hij werkt bij zijn eigen sportschool waar hij bekende topsporters boksles geeft. Daarnaast was Robbie professioneel kickbokser, maar is bezig met zijn comeback. Hij was tweevoudig wereldkampioen en meervoudig Europees en Nederlands kampioen.

Twee jaar geleden werd er bij Robbie een kwaadaardige tumor aan de achterkant van zijn hersenen ontdekt. Hij kickbokste toen op het hoogste niveau en stond op het punt een contract te krijgen bij Glory (een internationale kickboks organisatie).

Robbie werd geopereerd en moest na de operatie drie maanden vrij nemen. Hij mocht niet sporten, maar na anderhalve week is hij weer hersteld en heeft zijn training weer opgepakt. Robbie is rooms-katholiek opgevoed en door bepaalde gebeurtenissen in zijn leven is hij sterker gaan geloven. Hij is elke zondag in de kerk te vinden en gaat regelmatig naar bijeenkomsten in de kerk, waar hij ook predikt. Robbie wil met zijn deelname aan Kamp Van Koningsbrugge laten zien en bewijzen dat mensen met kanker of een tumor, nog steeds keihard kunnen knokken.

Sporten: kickboksen, krachttraining
 

Deel dit artikel