Hij was onvoorbereid en wist niet wat hem te wachten stond maar heeft toch de eindstreep van Kamp Van Koningsbrugge gehaald. De 26-jarige Tom C. is één van de vier nieuwe commando’s. Hoe heeft hij Kamp Van Koningsbrugge beleefd? 

Bang voor blessures

Naarmate het programma vorderde wist Tom C. dat hij fysiek de opleiding aankon. Wel was hij bang om, net als zijn medecursisten, een blessure te lopen of fouten te maken. Want we hebben gezien dat deze de doorslag kunnen geven om met de opleiding te moeten stoppen. 

blockquote
‘’Dit moet niet langer duren want dan ben ik er misschien wel klaar mee’’
Tom C. 

Paradrop

De missie met de parachute kwam als gegoten want Tom C. wilde al zijn hele leven uit een vliegtuig springen. Maar ook de navigatie-opdracht blijft hem het meest bij. Dat was de eerste keer dat Tom C. merkte dat de elementaire commando opleiding écht pittig kan zijn. De speedmars uit een van de eerste afleveringen moet bij Tom C. wel in het geheugen geschrift staan. Hij liep de speedmars in een toptijd van 15 minuten en 15 seconden.

Groei

Commando-instructeurs Ray en Dai zagen Tom C. groeien. Ray zag in Tom C. puurheid en grote wilskracht. En Dai zou Tom C. graag in zijn team van commando’s willen hebben vanwege zijn humor en spirit. Tom C. heeft in Kamp Van Koningsbrugge veel over zich- en van zichzelf geleerd. Leermomenten die hij de rest van zijn leven zal meenemen. 

Deel dit artikel