Het huis van de toekomst komt razendsnel dichterbij. Binnenkort zit je huis vol met slimme apparaten, zonder dat je ze ziet. Smart homes weten precies wat jij wilt, maar ten koste van wat?

Uitzending woensdag 10 april om 22.10 uur op NPO 1, daarna is de uitzending hier terug te kijken.

Weg met de secretaresse

Kijken alle bedrijven stiekem mee met jouw dagelijks leven? Als we de trends moeten geloven, gaan we steeds vaker praten met apparaten. De butler van weleer wordt vervangen door een smart speaker. Weg met de secretaresse, de makelaar en de tolk. Dat kan een computer beter, toch? Maar als robots deze taken gaan overnemen, waar blijft dan het menselijk contact? Of worden we juist socialer, omdat we meer zullen gaan delen en meer vrije tijd zullen hebben? Jort is het er in ieder geval niet mee eens. Hij besluit een bloemetje langs te brengen bij de zo veel mogelijk secretaresses.

Surprise!
Surprise!
Surprise!

Butler of smart speaker?

Tegenover Jort Kelder staat Alexander Klöpping. Als hij mag kiezen tussen een butler en een smart speaker, kiest hij gelijk voor de speaker. Maar, hoe is het eigenlijk om een dag een butler aan je zij te hebben? Alexander mag een dagje op stap met de butler van Jort Kelder.

"Zal ik je helpen met navigeren?"
"Zal ik je helpen met navigeren?"
"Zal ik je helpen met navigeren?"

Deel dit artikel