Tegenwoordig worden de meeste betalingen digitaal gedaan. Steeds minder mensen hebben nog standaard een beetje contant geld op zak, want overal kan (contactloos) gepind worden. Daarom gaat Jort Kelder op een missie. Hij reist af naar 's Rijks Munt in Utrecht, om een speciale munt te maken waar mensen weer écht vertrouwen in hebben: De Jort.

Digitaal of cash

Het verdwijnen van cash geld in de toekomst is niet uitgesloten. Maar tegenwoordig betalen we nog graag contant. Op vakantie, voor de parkeerautomaat of gewoon, omdat we het vertrouwen en het graag op zak hebben. Jort Kelder is bij 's Rijks Munt in Utrecht. Volgers financieel directeur Bert van Ravenswaaij wordt 40 procent van alle betalingen in Nederland nog cash gedaan, het zal dus nog wel even duren voordat we alleen nog maar digitaal betalen. En dan is het natuurlijk nog maar de vraag of het contante geld überhaupt helemaal verdwijnt.

De Jort
De Jort
De Jort

Jort zij met ons

Er zijn maar een paar exemplaren van De Jort gemaakt, en jij kunt er één winnen. Met een beetje mazzel krijg je het misschien zelfs voor elkaar om er een kwart van een maatpak mee af te rekenen!

blockquote
Het blijft de staatsomroep, dus mijn munt is gemaakt van koper-nikkel, en niet van zilver
Jort Kelder over De Jort
clock update

Deze winactie is inmiddels gesloten. De winnaars hebben persoonlijk bericht gehad.

Deel dit artikel