Kelder & KlöppingPreloader

Over Kelder & Klöpping

De wereld om ons heen verandert heel snel en nieuwe en vooruitstrevende technieken volgen elkaar in rap tempo op. In het gloednieuwe AVROTROS-programma Kelder & Klöpping stellen Jort Kelder en Alexander Klöpping aan de hand van actuele thema's de veranderende toekomst ter discussie. Technologie krijgt een steeds grotere rol, maar wat betekent dat voor ons dagelijks leven? Maken al deze technieken ons gelukkiger, of gaan we liever terug naar hoe het was?

Oldtimers vs. heli-auto's

Jort Kelder duikt in het verleden én de toekomst: van oude landhuizen tot het huis van de toekomst, van oldtimers tot heli-auto's en van handgeschreven brieven tot e-games. In de studio bespreekt hij zijn bevindingen met Alexander Klöpping. Voor Klöpping kan de toekomst niet snel genoeg dichterbij komen. Als tiener runde hij al een gadgetshop en hij praat graag over de nieuwste snufjes uit Silicon Valley. Kelder houdt juist van tradities en vindt stiekem dat vroeger alles beter was.

Aan de hand van thema's als wonen, werken, vervoer, liefde en geld staan Jort en Alexander stil bij vragen als: is online daten echt effiënter dan een ouderwetse liefdesbrief? Houden we het stuur liever in eigen handen, of laten we ons overal naartoe rijden? Wat is de invloed op robots op onze banen? En is vooruitgang wel altijd een verbetering?

Kelder & Klöpping zie je vanaf 10 april 2019 zes woensdagen lang om 22:10 uur bij AVROTROS op NPO 1. Twitter mee met #kelderenklopping.