Afwisselende klassieke muziek, wereldberoemde musici, prachtige natuur én lekker eten: wat wil je nog meer? Het natuurgebied van landgoed Schaep en Burgh in 's-Graveland, vlakbij Hilversum, wordt elk jaar omgetoverd tot openluchtfestival. Drie dagen lang klinkt er klassieke-, jazz- en wereldmuziek, van Mozart en Chopin tot Strootman en Pärt. Installeer je in de luie zitzakken of ga actief mee op pad met de natuurwandelingen. Het festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli.

Een ongedwongen, inspirerende en ontspannende totaalbeleving: dat is festival Wonderfeel. Wil je gaan, of heb je je tickets al binnen, maar zie je qua programma door de bomen het bos niet meer? We zetten zes festivaltips voor je op een rijtje.

1. De Avond van de Liefde

Begin het weekend goed met een avond vol liefdevolle muziek. Kruip lekker tegen elkaar aan op het gras en ga samen op reis door vijf eeuwen muziek. De muzikale formatie Caravan van pianist en componist Julian Schneemann begeleidt de romantische verhalen van Floris Kortie, die zich in de wereld van de liefde stort: gelukkig, gekweld, onbereikbaar én verboden. Vanaf 20:00 uur te zien en horen op Het Veld, het centrale podium op het festivalterrein.

2. AVROTROS-talenten op het intiemste podium

Podium SOLO is de kleinste van het festival, en daardoor ook de intiemste. In de allerkleinste bezetting - solo, of bijna-solo - laten verschillende musici hun kunsten horen. Ook twee jonge talenten van het talentprogramma AVROTROS Klassiek presenteert! staan op het podium. Zaterdag om 13:00 uur spelen sopraan Elisabeth Hetherington en luitist David Mackor werken van o.a. Strozzi, Caccini en Gubaidulina en zondag om 17:00 uur soleert pianist Ramon van Engelenhoven met werk van Chopin, Ravel en Prokofjev.


3. Nieuwste deelnemer talentprogramma in Weeshuis van de Hits

Vrijdag om 17:45 uur krijg je in het Weeshuis van de Hits alvast een voorproefje van de vierde cd die binnen het talentprogramma AVROTROS Klassiek presenteert! wordt uitgebracht. Celliste Ella van Poucke begint binnenkort aan het traject, maar laat op Wonderfeel alvast horen wat ze in haar mars heeft. Samen met pianist Caspar Vos, haar ideale muzikale partner, speelt ze Ravels 'Habanera' en Rachmaninovs fantastische 'Cellosonate'. Om bij weg te zwijmelen.

4. Een ode aan de self made woman

Zaterdag om 18:15 uur zetten zangeres Bauwien van der Meer en pianiste Reinild Mees het op het podium Ongehoord de spotlights op de vrouw. Tien liedcomponistes, waaronder Kate Moore en Georgia Nicolaou,  passeren de revue en ondersteunen het muzikale monument voor de fantastische self made women die onze wereld rijk is. Het gedconstrueerde liedrecital van de dames is een poëtische stand-up vol humor en bewondering.

5. Onthaasten met surrealisme

Maak je hoofd leeg in De Schuur, waar techniek, muziek en nostalgie samenkomen. Zaterdag om 16:45 uur waan je je in de surrealistische wereld van bassist Mark Haanstra, violist en zanger Oene van Geel en gitarist Raphael Vanoli. De drie mannen baseerden hun muziek op één enkel beeld van fotograaf Udo Prinsen, die in Spitsbergen door middel van pinhole-camera's het poollicht van een paar maanden vastlegde in één foto. Met de verstrijkende tijd gevangen in de muziek staat de tijd even stil.

6. Eruit met een knal: Marinierskapel der Koninklijke Marine

Het weekend wordt afgesloten met een excentriek en lekker luid concert: Gulda's 'Concerto for Cello & Wind Band', gespeeld door de Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v. Arjan Tien. Zondag om 22:00 uur komt iedereen samen op Het Veld om te genieten van de grootse en overdonerende muziek. En dan is er maar één conclusie... volgend jaar weer?

Deel dit artikel