Van maandag 31 januari t/m vrijdag 4 februari staat de Nederlandse klassieke muziekwereld in de schijnwerpers bij AVROTROS op NPO Radio 4. Nederlandse musici en componisten verdienen, juist omdat ze zolang niet van zich konden laten horen, onze volle aandacht! En nu de podia weer hun deuren openen, zijn we zeer benieuwd naar de mooie muziek die ze voor ons in petto hebben. 

In de AVROTROS programma's De Klassieken, De Muziekfabriek en Opium besteden we deze week aandacht aan Nederlandse musici. Ben je benieuwd naar de thema-week van NPO Radio 4 'Booster Klassiek', kijk dan vooral op de webpagina van 'Booster Klassiek'.

De Klassieken

In De Klassieken laten musici de muziek van hun Nederlandse collega's horen en geven zo het estafettestokje door! En in de kettingreactie worden de schakels gevormd rond het thema nederlandse muziek. 

Luister iedere werkdag naar De Klassieken van 09:00 - 12:00 uur op NPO Radio 4. 

De Muziekfabriek

In De Muziekfabriek besteden we onder meer aandacht aan vindingrijke initiatieven die in de lockdown zijn ontstaan. Ook laten we vrienden van de show aan het woord.

Luister iedere dag naar De Muziekfabriek van 12:00 - 14:00 uur op NPO Radio 4. 

Opium

Componist Bram Kortekaas schrijft binnen een week een compositie voor Tosca Opdam (viool) en Anton Spronk (cello). Dagelijks is er in Opium contact met hem en/of de musici. Op donderdag is het muziekstuk te horen in de show.

bram kortekaas.png
Bron: Malou Kranen
Bram Kortekaas
bram kortekaas.png

Luister iedere werkdag naar Opium van 19:00 - 20:00 uur op NPO Radio 4. 

Het AVROTROS Vrijdagconcert

Om de Nederlandse concertpodia te eren en de muziek die daar live ten gehore wordt gebracht, zenden we vrijdag, vanuit TivoliVredenburg in Utrecht, een webcast van het AVROTROS Vrijdagconcert uit.  

Luister vrijdag 4 februari naar het AVROTROS Vrijdagconcert om 20:00 uur op NPO Radio 4. Of kijk de webcast via www.nporadio4.nl/live

Deel dit artikel