Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De deelnemers doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Wil jij meedoen? Lees hieronder alle informatie over het traject en hoe je je aan kunt melden.

Wat gaan we doen?

Aan het conservatorium leer je je instrument tot in de puntjes beheersen en doe je ervaring op met het optreden voor publiek. Maar het maken van een professionele opname vergt andere technieken: urenlange concentratie en herhaling om de muziek te fine tunen, terwijl de adrenaline van een zaal vol publiek ontbreekt. In talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' bieden wij de nieuwste generatie klassieke musici datgene waar wij goed in zijn: mooie registraties maken en een podium op radio en tv. In de opnamestudio neem je je eerste professionele cd op en in onze concertseries en programma's op radio en tv doe je media-ervaring op.
De cd wordt, samen met ons klassieke muziekmagazine, exclusief aan onze leden toegestuurd en is niet in de winkel te koop.

Voor wie is het traject bedoeld?

Bij elke aanmelding bekijken we of deze past binnen ons traject. Bij de uiteindelijke keuze houden we, behalve met de potentie van jou als musicus, ook rekening met variatie tussen de verschillende debuut-cd’s (instrument, solist versus ensemble, repertoire).
Dit zijn de criteria die we hanteren:

  • Je kunt je aanmelden als solist of als ensemble;
  • Je bent een Nederlandse musicus, of hebt je voor langere tijd in Nederland gevestigd;
  • Je studeert aan het conservatorium, of bent net afgestudeerd (maximaal 29 jaar).

Aanmelden

Wil jij in aanmerking komen voor deelname aan ons talenttraject? Stuur dan een mail met je naam, leeftijd, instrument, informatie over jezelf en links naar video’s waarop we je kunnen zien spelen naar klassiekleden[at]avrotros[dot]nl. Een aantal keer per jaar komen we met een klein comité samen om de kanshebbers te bespreken en een gevarieerde keuze te maken.

Wil je nog meer weten over het talentraject en zien wie er tot nu toe allemaal al hebben meegedaan? Kijk dan op onderstaande pagina's.

Steun het talenttraject en word lid

Deel dit artikel