Voor het eerst sinds de corocrisis was er vrijdag 19 juni 2020 weer een live Het AVROTROS Vrijdagconcert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Wel nog zonder publiek - het alternatieve slotconcert van seizoen 2019-2020 was online te volgen via Facebook en de website van NPO Radio 4.

Na tweeënhalve maand geen live Vrijdagconcerten, werd de afsluiting van het seizoen wel live gespeeld. Een groep musici van het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. chef-dirigent Karina Canellakis speelde een aangepast programma met werken van Puccini, Verdi, Wagner en Brahms.

Van Verdi's 'Requiem' naar Verdi's 'Strijkkwartet'

Oorspronkelijk stond op dezelfde avond een slotconcert gepland met een uitvoering van Verdi's 'Requiem'. Het concert moest helaas worden afgelast, maar in aangepaste vorm kon het seizoen toch nog passend worden afgesloten. Op het programma stonden Puccini's 'Crisantemi' (in een arrangement voor strijkorkest), Verdi's 'Strijkkwartet' (in een arrengement voor strijkorkest), Wagners 'Siegfried Idylll' en Brahms' 'Tweede Senerade voor orkest'. Luister Het AVROTROS Vrijdagconcert van 19 juni terug.

Deel dit artikel