Toen Gerben van der Werf (29) op zijn zevende een jongenskoor hoorde zingen, wist hij meteen dat hij dat óók wilde. Hij moest wat aandringen bij zijn ouders, maar niet veel later behoorde hij tot de solisten van het Kampen Boys Choir. Nu neemt hij, samen met de Young Bach Fellows, zijn debuut-cd op binnen talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’.

Lange tijd was zingen iets wat Gerben uitsluitend voor zijn plezier deed. Na het afronden van de middelbare school ging Gerben dan ook scheikunde, natuurkunde, wetenschapsgeschiedenis en -filosofie studeren. Toen hij tijdens zijn studie een tijdje in een professioneel koor meezong en zich realiseerde dat hem dat eigenlijk best goed af ging, besloot hij toelatingsexamen te doen voor het conservatorium en werd aangenomen.

Van rekenen naar zingen

Van het een kwam het ander. Na het afronden van de Dutch National Opera Academy zingt Gerben momenteel meer dan dat hij rekent en dat doet hij inmiddels in Nederland en daarbuiten. Van de Nederlandse Bachvereniging tot het Radio Filharmonisch Orkest, bij het Nationaltheater Weimar en met de Akademie für Alte Musik Berlin.

Cd ontvangen? Steun het traject en krijg hem thuisgestuurd

Binnen talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ neemt hij nu zijn debuut-cd op met Italiaanstalige barokaria’s uit opera’s van Händel, Hasse, Porpora en Graun. Hij wordt hierin bijgestaan door de Young Bach Fellows: het talentontwikkelingstraject van de Nederlandse Bachvereniging, waarin jonge musici twee jaar lang meewerken aan producties van het barokkoor en -orkest. De cd valt naar verwachting eind augustus in de bus bij de leden van AVROTROS Klassiek.

gerbenvanderwerf.com
nederlandsebachvereninging.nl

Deel dit artikel