De volgende deelnemer aan talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! is de 26-jarige Amsterdams-Canadese sopraan Elisabeth Hetherington. Binnen het talenttraject zal ze haar debuut-cd opnemen en mag ze media-ervaring opdoen bij onder andere NPO Radio 4.

Elisabeth vormt samen met de 29-jarige Nederlandse luitist David Mackor Duo Serenissima. Het duo werd drie jaar geleden opgericht door Elisabeth en haar vriend David en sindsdien worden ze regelmatig uitgenodigd voor optredens, onder meer tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht en met het Nederlands Blazers Ensemble. Maar ook internationaal zijn ze actief - zo stonden ze op het Ravenna Festival in Italië en het Beacon Hill Festival in Pennsylvania, VS.

Debuut-cd

Duo Serenissima specialiseert zich in het uitvoeren van muziek uit de 16e en 17e eeuw en heeft programma’s gemaakt met Venetiaanse opera-aria’s, Franse 'Airs de cour' en Engelse luitliederen. Met die laatste liederen gaat Elisabeth voor het AVROTROS talenttraject samen met David haar debuut-cd opnemen, met werken van John Dowland (1563-1626) en tijdgenoten. De cd komt naar verwachting eind april 2019 uit en wordt exclusief toegestuurd aan leden van AVROTROS Klassiek.


Elisabeth Hetherington

Elisabeth Hetherington (Toronto, 1992) studeerde eerst in Toronto en slaagde onlangs cum laude voor haar Mastersopleiding in de klas van Xenia Meijer aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze wordt internationaal gezien als een aanstormend zangtalent op het gebied van zowel het oude muziek- als het hedendaagse repertoire en is in seizoen 2019/2020 één van de vier deelnemers aan het Dutch Classical Talent-traject. Het komende seizoen staan optredens in Festival Oude Muziek, en met Holland Opera, en dans- en muziekgezelschap LeineRoebana op stapel. Elisabeth doet daarnaast onderzoek naar de oorspronkelijke uitspraak van het Engels uit de tijd van Dowland en geeft daar lezingen over.

David Mackor

David Mackor (Amsterdam, 1989) begon zijn muzikale opleiding aan het conservatorium met elektrisch gitaar, maar raakte gefascineerd door de klassieke gitaar en uiteindelijk de luit. Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam luit en theorbe bij Fred Jacobs en René Genis. David heeft onder meer opgetreden met het Nederlands Blazers Ensemble en Il Fondamento en was te zien in het tv-programma De Tiende van Tijl in een optreden met bariton Maarten Koningsberger.

AVROTROS helpt nieuw muziektalent om zich te ontwikkelen tot de top van morgen. Deelnemers aan ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ mogen een professionele cd uitbrengen en doen ruime media-ervaring op als terugkerende gast in AVROTROS Klassiek-radioprogramma's.

Deel dit artikel