Het Dianto Reed Quintet nam zijn debuut-cd op in de prachtige Doopsgezinde Kerk in Haarlem. De vijf Spanjaarden die elkaar in Amsterdam leerden kennen, namen binnen talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! werk op uit hun thuisland: muziek die het ene moment recht naar je hart gaat en het andere moment de pan uitswingt.

Erik, Ovidi, María, María en María studeerden aanvankelijk aan verschillende Spaanse conservatoria., maar ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in Amsterdam, aan het conservatorium waar zij onlangs hun masteropleiding afrondden. Het kwintet wijkt graag af van het traditionele kamermuziekconcert en verrast het publiek door hun unieke manier van samenspel (alles uit het hoofd!) en het toevoegen van choreografieën. 

Cd ontvangen? Word lid van AVROTROS Klassiek!


Agenda

NPO Klassiek
Spiegelzaal
Zondag 21 mei om 10:00u

NPO 2 Extra
AVROTROS Klassiek presenteert het Dianto Reed Quintet
Zondag 4 juni om 14:00u
Zondag 4 juni om 23:55u

NPO Klassiek
De Klassieken
Dinsdag 27 juni om 11:00u


Dutch Classical Talent

De manier waarop de musici van het kwintet de interactie aangaan met hun publiek bleef niet onopgemerkt. Zij wonnen diverse concoursen, waren al regelmatig op radio en televisie te horen en te zien en dit jaar zijn zij finalist van Dutch Classical Talent, het talentontwikkelingstraject van de Nederlandse concertzalen. 
Het programma dat zij voor hun Dutch Classical Talent-tournee samenstelden, hebben zij nu op hun AVROTROS debuut-cd opgenomen en deze landt eind mei bij de leden van AVROTROS Klassiek op de deurmat.

Het rietkwintet werd zo’n 40 jaar geleden in Nederland geboren met de oprichting van Calefax. De samenstelling van vijf rietblazers: klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo, heeft een uniek en veelzijdig timbre. Met het Dianto Reed Quintet komt er een nieuwe loot aan deze boom.

Dianto Reed Quintet
María González Bullón - hobo
Ovidi Martí Garasa - saxofoon
María Losada Burgo - fagot
Erik Steven Rojas Toapanta - bas-klarinet
María Luisa Olmos Ros - klarinet

Cd ontvangen? Word lid van AVROTROS Klassiek

Deel dit artikel