In het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft AVROTROS jonge klassieke muziektalenten een flinke boost aan de start van hun professionele carrière.

Jaarlijks selecteert AVROTROS drie talentvolle jonge musici of ensembles om deel te nemen aan ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ Met de musici wordt een professionele cd opgenomen, een fotoshoot gedaan en gedurende een paar maanden zijn ze als terugkerende gasten in de AVROTROS Klassiek-radioprogrammering te horen. Op deze manier doen de musici uitgebreide media-ervaring op, bouwen ze aan hun portfolio en komen zo aan de start van hun professionele loopbaan goed beslagen ten ijs.

Het eerste talent waarmee AVROTROS Klassiek werkt, is violist Niek Baar. Afgelopen januari won hij het Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back’. Op een Stradivarius-viool uit 1667 neemt Niek bij AVROTROS nu zijn eerste cd op met werken van Bach, Mozart en Beethoven. Hij wordt daarbij begeleid door de Amerikaanse pianist Ben Kim. De viool wordt Niek ter beschikking gesteld door de Beare's International Violin Society.

Ook op andere vlakken werkt AVROTROS in het traject samen met jonge mensen. Zo nodigen we voor het maken van de fotoshoot van de musici jonge getalenteerde fotografen uit en bieden we musicologen in opleiding de mogelijkheid om de programmatoelichting bij de cd’s te schrijven.

Om het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ mogelijk te maken, hebben we je steun nodig! Voor €7,50 per jaar help je ons dit traject te kunnen blijven realiseren. Je ontvangt dan bovendien drie keer per jaar exclusief de cd’s die we met de talenten opnemen. Daarnaast kun je kiezen uit een exclusief voor leden samengesteld aanbod van arrangementen en kortingen voor klassieke concerten. Lees meer over het AVROTROS Klassieklidmaatschap.

STEUN AVROTROS KLASSIEK
 

Deel dit artikel