In het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft AVROTROS jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun professionele carrière.

Foto: No Candy

Jaarlijks selecteert AVROTROS drie talentvolle jonge musici of ensembles om deel te nemen aan ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ Gedurende een paar maanden zijn ze als terugkerende gasten in de AVROTROS Klassiek-radioprogrammering te horen en wordt er met hen een professionele cd opgenomen en een fotoshoot gedaan. Op deze manier doen de musici uitgebreide media-ervaring op, bouwen ze aan hun portfolio en komen zo aan de start van hun professionele loopbaan goed beslagen ten ijs.

Het eerste talent waarmee AVROTROS Klassiek werkt, is violist Niek Baar. Afgelopen januari won hij het Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back’. Op een Stradivarius-viool uit 1667 nam Niek bij AVROTROS nu zijn eerste cd op met werken van Bach, Mozart en Beethoven. Hij werd daarbij begeleid door de Amerikaanse pianist Ben Kim. De viool werd Niek ter beschikking gesteld door de Beare's International Violin Society. De debuut-cd is inmiddels verschenen.

Eind oktober start het tweede talent: de 23-jarige pianist Ramon van Engelenhoven. Hij deelt tijdens zijn deelname aan het traject prachtige muziek van Chopin, Skrjabin, Debussy en Poulenc met ons.


Om het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ mogelijk te maken, hebben we je steun nodig! Voor €7,50 per jaar help je ons dit traject te realiseren. Je ontvangt dan bovendien drie keer per jaar exclusief de cd’s die we met de talenten opnemen. Daarnaast kun je kiezen uit een exclusief voor leden samengesteld aanbod van arrangementen en kortingen voor klassieke concerten. Lees meer over het AVROTROS Klassieklidmaatschap.

STEUN AVROTROS KLASSIEK
 


➠ Wil je op de hoogte blijven van AVROTROS Klassiek? Meld je aan voor de klassieknieuwsbrief! Elke donderdag versturen we een mail vol met de laatste nieuwtjes op klassiek gebied, leuke prijsvragen, prachtige opnames en interessante luistertips.

Deel dit artikel