Er gaat niets boven levende muziek! Velen kijken dan ook reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen van AVROTROS Vrijdagconcert: dé klassieke start van je weekend. 

Elke vrijdagavond om 20.15 uur gebeurt het: dan komt de mooiste klassieke muziek tot leven in de prachtige Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Het AVROTROS Vrijdagconcert is de concertserie met het grote repertoire en aandacht voor bijzondere, vaak onbekende muziek uit Nederland en daarbuiten. In de nieuwe seizoensbrochure leest u alles over seizoen ‘21-’22.


  • De Russisch-Nederlandse violiste Maria Milstein is de nieuwe artist in residence; 
  • Speciale aandacht is er voor de componisten Franck (1822-1890), Skrjabin (1872-1915) en Sibelius (1865-1957) en we herdenken het honderdste geboortejaar van de geliefde tangomeester Astor Piazolla;
  • AVROTROS Vrijdagconcert geeft ook compositieopdrachten waardoor ook dit jaar veel fonkelnieuw werk het licht ziet; 
  • Groot symfonisch werk wordt afgewisseld met theatrale producties, zoals afgelopen seizoen A Day in the City. Bij de nieuwe formule Living Room waan je je in de woonkamer van het Groot Omroepkoor.

Dat, en meer, in 35 prachtige concerten. En daar kunt u bij zijn! In de seizoensbrochure vindt u het concertoverzicht, interviews en achtergrondartikelen. Vraag hem geheel vrijblijvend aan via onderstaand formulier.

Vraag vrijblijvend het magazine aan

  • Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt m.b.t. AVROTROS Vrijdagconcert. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden en verwijderd na drie maanden.
Deel dit artikel