Drie buitengewoon veelzijdige en alom geprezen musici, mezzosopraan Olivia Vermeulen, pianist Thomas Beijer en violist Noa Wildschut, zijn maandag 11 april te bewonderen in Muziekgebouw aan 't IJ waar zij een uniek verrassingsconcert geven ten bate van vluchtelingen uit Oekraïne. Met de opbrengst van het concert stelt het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds gevluchte musici uit Oekraïne een passend instrument ter beschikking, een ongelooflijk belangrijke houvast voor deze ontheemde en getraumatiseerde mensen. 

Bestel kaarten

 

Benefietconcert

Dit bijzondere concert kwam tot stand door een benefietveiling tijdens het AVROTROS radioprogramma Opium, in het kader van de landelijke inzamelingsactie voor de Oekraïense vluchtelingen. Aanvankelijk ging dit concert als privéconcert onder de hamer. Maar degenen die het winnende bod uitbrachten, besloten het concert open te stellen voor publiek om zo meer geld op te kunnen halen voor hulp aan gevluchte Oekraïners. 

hoogstebiedersopiumbenefietolivia-2.png
Jakob en Saskia, de winnende bieders die besloten het concert open te stellen voor publiek
hoogstebiedersopiumbenefietolivia-2.png

Ondersteun Oekraïense vluchtelingen met je bezoek

Door de hartverwarmende, gulle inzet van Thomas Beijer en Olivia Vermeulen en dankzij degenen die het winnende bod hebben uitgebracht, komt de recette van dit concert ten goede aan Oekraïense vluchtelingen. De opbrengst van het concert wordt gedoneerd aan het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, dat ervoor zorgt dat dit op de juiste plek terecht komt. 

Olivia Vermeulen

De Nederlandse mezzo Olivia Vermeulen studeerde zang in Detmold en Berlijn. Ze maakte deel uit van de Opernstudio van de Komische Oper Berlin, waar ze rollen zong als Cherubino (Le nozze di Figaro) en Zerlina (Don Giovanni). Ze debuteerde bij De Nationale Opera in Prokofjevs L’amour des trois oranges en maakte in de Berliner Staatsoper een veelgeprezen debuut als Turno in Steffani’s opera Amor vien dal destino onder dirigent Reneì Jacobs. Met het Budapest Festival Orkest onder leiding van Ivaìn Fischer tourde ze met Mozarts Die Zauberflöte langs Boedapest, Amsterdam, Londen en Berlijn, en ze vertolkte de titelrol in Vivaldi’s Arsilda, regina di Ponto in de Opéra de Lille, het Grand Théâtre Luxembourg en het Opéra royal du château de Versailles. Ze debuteerde bij de Bregenzer Festspiele als Saiko in de wereldpremière van Thomas Larchers Das Jagdgewehr en tijdens de Ruhrtriennale in de wereldpremière van Kein Licht van Philippe Manoury met teksten van Elfriede Jelinek.

Thomas Beijer

Thomas Beijer plaatste zich met het winnen van de YPF Piano Competition in 2007 aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten. ‘Een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek’, schreef de jury destijds. Beijer heeft een drukke concertagenda en speelt in binnen- en buitenland. Hij soleert graag in de pianoconcerten van Mozart, Beethoven, Grieg, Gershwin en Adams. De pianist musiceerde met onder andere het Residentie Orkest, de philharmonie zuidnederland en Amsterdam Sinfonietta. Ook maakt hij deel uit van de Amsterdam Chamber Soloists en is hij regelmatig te gast bij Camerata RCO, het kamermuziekensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest. Beijer nam een aantal cd’s op. Daarop treffen we muziek van onder anderen Brahms en Rachmaninoff. Het album Canción y Danza is gewijd aan Spaans repertoire. Begin februari won Thomas Beijer de Nederlands Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor jonge getalenteerde musici.

Noa Wildschut

Nederlandse violist Noa Wildschut (2001) is slechts 21 jaar oud, maar is al jaren geen onbekende meer in de klassieke muziekwereld. Als 6-jarige was Noa soliste op het Kinderprinsengrachtconcert 2007, dat live op televisie werd uitgezonden. Op haar zevende maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam met een optreden tijdens The Night of the Promising en in 2016 werd ze een “exclusive recording artist” bij Warner Classics.

Door de jaren heeft Noa al een mooie staat van dienst opgebouwd en is ze veelgevraagd jonge gast voor festivals, recitals en solo-optredens in binnen- en buitenland. Ze speelde samen met inspirerende musici zoals Janine Jansen, Anne-Sophie Mutter, Menahem Pressler, Igor Levit, Enrico Pace, Quirine Viersen, Paolo Giacometti en Arthur en Lucas Jussen. Noa speelde veel samen met pianist en festivalorganisator Yoram Ish-Hurwitz en in recente jaren vormt ze een vast duo met de Duitse pianiste Elisabeth Brauß.

Bestel hier je kaarten voor dit exclusieve benefietconcert op 11 april, 20:15 uur in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam!

Deel dit artikel