Als geen ander verklankt de Oekraïense pianiste Anna Fedorova de stormachtige en virtuoze pianoconcerten van Rachmaninov. Binnenkort schittert ze in Rachmaninovs Vierde Pianoconcert tijdens Het Zondagochtend Concert. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op haar eerdere Rachmaninov-veroveringen. 

Rachmaninov (1 april 1873, Starorussky Uyezd - 28 maart 1943, Beverly Hills, Californië), zelf één van de beste pianisten van zijn tijd, schreef vier pianoconcerten. In de afgelopen tien jaar trad Anna Fedorova op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw met Pianoconcerten nr. 1, nr 2 en nr. 3. Niet voor niets behoren haar optredens tot de best bekeken concertregistraties op ons YouTube-kanaal

Kijk terug: Rachmaninov Pianoconcert nr. 1, 2 en 3

Verdiep je in Rachmaninov met onze podcast

In de podcastreeks ‘Rachmaninov… Aangenaam!' neemt presentator Hans van den Boom zijn collega Rebecca van der Weijde én de luisteraar mee in het leven en de muziek van componist Sergej Rachmaninov. In 45 opusnummers ontdek je alles wat je moet weten over de Romantische Rus, bekend om zijn prachtige melodieën en tomeloze romantiek.

Podcast 'Rachmaninov... Aangenaam!'

Het laatste Zondagochtend Concert van seizoen '21/'22

Aan Anna Fedorova de eer om het huidige seizoen van de concertserie 'Het Zondagochtend Concert' af te sluiten. Wat staat er op het programma?

Nordwestdeutsche Philharmonie
Marzena Diakun (dirigent)
Anna Fedorova (piano)

*  S. Rachmaninov - Pianoconcert nr.4, op.40
*  B. Smetana - Mijn vaderland; De Moldau
*  B. Smetana - Mijn vaderland; Sárka

Het concert wordt zondag 29 mei om 11:00 uur live uitgezonden op NPO Radio 4 en is inclusief webcast te volgen via nporadio4.nl/live.

Om 10:00 uur kun je luisteren naar het voorprogramma Spiegelzaal op NPO Radio 4. Klik hier om te zien welke musici er spelen.

Deel dit artikel