Vanaf vrijdag 30 september rijdt de Klassieke Top 400-Stembus weer door het land om stemmen op te halen voor de Klassieke Top 400. De presentatoren van NPO Radio 4 trekken het land in om bijzondere verhalen over klassieke muziek te laten horen. Stemmen kan van vrijdag 30 september t/m vrijdag 7 oktober via nporadio4.nl/stem en bij de Stembus.

Stembus

De presentatoren brengen samen klassieke muziek naar onverwachte plekken. Denk aan een camping, een woonzorgcentrum, een melkveebedrijf of een restaurant. Ook bezoekt de bus weer mensen op hun werk. Dat gaat van een advocatenkantoor tot een bedrijf in verwarmingsmaterialen en een opleiding voor koks en bakkers. Namens AVROTROS trekken er drie presentatoren het land in. Op dinsdag 4 oktober rijdt Jet Berkhout (De Muziekfabriek) door Gelderland en Noord-Brabant, op donderdag 6 oktober is Ab Nieuwdorp (De Klassieken) te vinden in Zuid-Holland en Utrecht en Carine Lacor (De Muziekfabriek) sluit de Stemweek af op vrijdag 7 oktober in Utrecht, Flevoland en Noord-Holland.

Stem voor de Klassieke Top 400


Bekendmaking Top 3 in De Klassieken

Ab Nieuwdorp maakt de top 3 van de Klassieke Top 400 op donderdagochtend 13 oktober bekend in het NPO Radio 4-programma De Klassieken. Dan verschijnt ook de hele lijst op nporadio4.nl. Vorig jaar mocht Ab ook in De Klassieken de top 3 bekendmaken. Bekijk hier de video.

Aftermovie Klassieke Top 400 2021:

Klassieke Top 400 Concert

Het Klassieke Top 400 Concert op vrijdag 14 oktober in TivoliVredenburg is de feestelijke opmaat voor de uitzendweek. Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Enrico Delamboye brengt tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert in samenwerking met mezzosopraan Maria Warenberg en countertenor Gerben van der Werf bekende werken die ongetwijfeld de Klassieke Top 400 zullen halen. Het concert wordt uitgezonden door AVROTROS is live te horen én te zien op nporadio4.nl.

De Klassieke Top 400 wordt uitgezonden van maandag 17 oktober tot en met vrijdag 21 oktober van 07.00 tot 23.00 uur op NPO Radio 4.

Deel dit artikel