Maandag 9 t/m woensdag 11 maart 2020 speelde pianist Nikola Meeuwsen de sterren van de hemel tijdens de opnames van zijn debuut-cd, die hij maakt binnen het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!'.

Het 18-jarige talent is de gloednieuwe deelnemer aan het talenttraject van AVROTROS Klassiek, waarbij een jong en aanstormend musicus de kans krijgt zijn of haar debuut-cd op te nemen. Daarbij hoort tevens een professionele fotoshoot en een serie optredens in de radioprogramma's van AVROTROS op NPO Radio 4.

CD-opnames

De cd-opnames van Nikola vonden plaats in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. De pianist ging drie dagen intensief aan de slag met werken van Bach, Brahms, Schumann en Skrjabin. De opnames werden verzorgd door opnameleider Gudio Tichelman en klankregisseur Bastiaan Kuijt. Op woensdag stonden ze deuren van de studio open voor een klein groepje leden van AVROTROS Klassiek, die kwamen kijken hoe cd-opnames in zijn werk gaan. Het resultaat van de cd-opnames - en ook de videoregistratie van een van de werken - is eind april te bewonderen. De cd wordt exclusief uitgebracht voor leden van AVROTROS Klassiek. 

Deel dit artikel