Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft op donderdag 2 augustus 2018 bekendgemaakt dat ze de samenwerking met chef-dirigent Daniele Gatti met onmiddellijke ingang beëindigen.

Op 26 juli berichtte de Washington Post over beschuldigingen van ongepast gedrag door de 56-jarige Italiaanse dirigent. De beschuldigingen en opvolgende reactie van Gatti zorgden voor veel commotie binnen het orkest en de klassieke muziekwereld. Na het artikel zijn er meer gevallen van opgepast gedrag gemeld door vrouwelijke collega's van het Concertgebouworkest. In een officiële verklaring op hun website geeft het orkest aan dat dit heeft gezorgd voor "een onherstelbare beschadiging van het vertrouwen tussen het orkest en de chef-dirigent." Daarom is besloten de samenwerking tussen het orkest en Daniele Gatti per direct te beëndigen.

Alle geplande concerten met Daniele Gatti zullen doorgaan met andere dirigenten.

Bron: www.concertgebouworkest.nl

clock update 2 aug 2018, 20:24
Daniele Gatti ontkent beschuldigingen

Na de bekendmaking van het Koninklijk Concertgebouworkest over de beëindiging van de samenwerking met chef-dirigent Daniele Gatti na beschuldigingen van seksueel wangedrag, heeft Gatti via een advocaat laten weten dat hij de beschuldigingen ontkent en dat er sprake is van een "lastercampagne". Gatti heeft zijn advocaten gevraagd zo nodig juridische stappen te ondernemen om zijn reputatie te beschermen. Bronnen: www.volkskrant.nl en www.nos.nl.

Deel dit artikel