Caspar, Koen en Marcus van het jonge Trio d'Encore maakten speciaal voor het NPO Radio 4-programma De Muziekfabriek een nieuwe en eigen versie van het prachtige 'Après un rêve' van Gabriel Fauré. Om vrij letterlijk bij weg te dromen.

Weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid: dat is de rubriek Vrij Spel van het NPO Radio 4-programma De Muziekfabriek. Presentatrice Jet Berkhout daagt jonge musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. 

De dromen van Gabriel Fauré

De Franse componist Gabriel Fauré schreef zijn dromerige lied ‘Après un rêve’ in 1878. De tekst van het lied is van een anonieme Italiaanse schrijver en vertaald naar het Frans door Romain Bussine, een Franse dichter, componist en bariton uit de 19e eeuw. De tekst gaat over een meisje dat ervan droomt om met haar verloofde weg te vliegen, weg van de aarde en op naar het licht. “Tu m’appelais et je quittais la terre, Pour m’enfuir avec toi vers la lumière.” Het lied is onderdeel van de cyclus ‘Trois mélodies, Op. 7’, naast Fauré’s wereldwijd geliefde ‘Hymne’ en ‘Barcarolle’.

Trio d'Encore

Pianist Caspar Vos, violist Koen Stapert en cellist Marcus van den Munckhof vormen samen het jonge en verrassende Trio d’Encore. Caspar, de voorman van het trio, staat bekend om zijn transparante en elegante manier van spelen. Koen weet met zijn charme en virtuositeit het publiek te betoveren en Marcus brengt als poëet nieuwe uitdagingen en mogelijkheden met zich mee. De drie ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Amsterdam en konden elkaar vinden in hun grote passie voor kamermuziek. Sinds 2016 vormen ze het trio.

Deel dit artikel