De 26-jarige Ella van Poucke wint prijs na prijs en wordt gezien als één van de meest toonaangevende cellisten van haar generatie. Wie is deze jonge celliste, die opgroeide in een gezin van klassieke musici?

Ella groeide op in een onconventioneel gezin van musici, waarin ze alle ruimte kreeg om haar muzikale carrière gestalte te geven. Moeder Mercedes vertelt hoe Ella zich als kind ontwikkelde en oud-docent cellist Gary Hofmann en muzikaal partner pianist Caspar Vos geven een inkijkje in de samenwerking met de getalenteerde celliste.

Daarnaast wordt Ella thuis in Amsterdam gevolgd en op het podium van klassieke muziekfestival Wonderfeel. De documentaire wordt afgesloten met een registratie met werk van Rachmaninov, Francœur en Moszkovsky.

Talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert!

Ella is één van de deelnemers aan het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert!. Binnen dit traject krijgen jonge getalenteerde musici de kans hun debuut-cd op te nemen. Daarbij hoort een professionele fotoshoot, een uitgebreid interview in het cd-boekje en meerdere optredens in AVROTROS-programma's op NPO Radio 4. Ella nam samen met pianist Casper Vos werken van onder anderen Rachmaninov, Francœur en Moszkovsky op. Leden van AVROTROS Klassiek krijgen de cd's van de jonge talenten thuisgestuurd.

Lees meer over het lidmaatschap AVROTROS Klassiek

Deel dit artikel