De pas 18-jarige pianist Nikola Meeuwsen is één van de opvallendste jonge pianotalenten van Nederland. In de documentaire AVROTROS Klassiek presenteert... pianist Nikola Meeuwsen zien we hem thuis en bij zijn ouders in Scheveningen, omdat reizen naar zijn docent Enrico Pace in Italië er vanwege de corona-crisis even niet inzit. 

Om zijn conditie op peil te houden, studeert Nikola veel en loopt hij hard in de duinen. AVROTROS volgt hem bij zijn eerste pianoles na de lockdown met docente Marlies van Gent - van wie hij al sinds zijn zevende les heeft, en tijdens een live streamingconcert met contrabassiste Sasha Witteveen. De documentaire wordt afgesloten met een registratie van de '3 Intermezzi' van Brahms door Nikola, gefilmd tijdens de opnames van zijn debuut-cd in het Muziekcentrum van de Omroep.

Wie is Nikola?

De nieuwste deelnemer aan het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ is de pas 18-jarige pianist Nikola Meeuwsen. Begin maart 2020 nam hij zijn debuut-cd op, die eind april 2020 is verschenen en exclusief is uitgebracht voor leden van AVROTROS Klassiek. Nikola kreeg in 2019 de Concertgebouw Young Talent Award uitgereikt en de NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. Eerder won hij in 2014 al het Koninklijk Concertgebouw Concours en in 2012 het Steinway Concours.

 

Lidmaatschap AVROTROS Klassiek

Word lid van AVROTROS Klassiek. Als klassieklid krijg je 3x per jaar het exclusieve AVROTROS Klassiek presenteert!-cd (inclusief magazine) thuisgestuurd, sponsor je jong klassiek talent, krijg je korting op concerten en ontvang je elke week een portie klassiek in je mailbox.

Ja, ik wil ook graag jong talent ondersteunen!

Deel dit artikel