De documentaire ‘AVROTROS Klassiek presenteert Ramon van Engelenhoven’ volgt pianist Ramon van Engelenhoven in zijn dagelijks leven: in zijn studentenkamer, op het Conservatorium van Amsterdam, maar ook in het West-Friese dorp Medemblik, waar hij op de koffie gaat bij zijn oma en een bezoekje brengt aan de biowinkel van zijn moeder. Waar komt dat enorme talent van Ramon vandaan?

Ramon van Engelenhoven (1995) groeide op in een gezin waarin klassieke muziek niet vanzelfsprekend was. Inmiddels neemt zijn carrière een hoge vlucht en mocht hij in het Russische Mariinsky Theater o.l.v. topdirigent Valery Gergiev soleren in Prokofjevs 'Vijfde pianoconcert'. In de documentaire volgen we Ramon in zijn dagelijks leven, dat plaatsvindt in Amsterdam, maar ook in zijn geboorteplaats Medemblik. De docu wordt afgesloten met een registratie van Debussy's 'Images I', één van de werken op Ramons debuutalbum.

Talentprogramma

Ramon van Engelenhoven is de tweede deelnemer aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!'. Binnen dit traject krijgen jonge, talentvolle musici de kans zich muzikaal en professioneel te ontwikkelen. Door middel van uitgebreide media-aandacht op o.a. NPO Radio 4, de opnames van een gloednieuwe cd en een professionele fotoshoot, krijgen ze een kickstart voor hun carrière. De cd's die binnen dit traject worden ontwikkeld, zijn exclusief verkrijgbaar voor leden van AVROTROS Klassiek. Lees meer over het lidmaatschap.

De documentaire ‘AVROTROS Klassiek presenteert Ramon van Engelenhoven’ zie je donderdag 31 januari 2019 om 22:05 uur op NPO 2 Extra (kanaal 88 of 222 en online via npo.nl/extra) en vrijdag 1 februari 2019 om 14:55 uur op NPO 2. De uitzending is naderhand ook op deze pagina terug te kijken.

Deel dit artikel