Jubilerende huisensembles, nieuwe chef-dirigenten, voor het eerst een artist in residence en verrassende series: seizoen 2020/2021 van Het AVROTROS Vrijdagconcert belooft weer veel goeds. Zondag 1 maart 2020 begint de kaartverkoop, maar je kunt nu alvast je favoriete concerten selecteren uit het gloednieuwe concertprogramma.

Het nieuwe concertseizoen begint al goed: op vrijdag 11 september en zaterdag 12 september zijn er maar liefst twee openingsconcerten. Op de 11e wordt het 75-jarig jubileum van de huisensembles het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor gevierd, onder leiding van de gloednieuwe chef-dirigent Karina Canellakis. De volgende dag staat het orkest ook in Utrecht, maar dan buiten de muren van TivoliVredenburg: aan de Utrechtse grachten wordt de voltooiing van de restauratie van de singel gevierd, met muzikale omlijsting door het Radio Filharmonisch Orkest.

Nationale en internationale verrassingen

Het AVROTROS Vrijdagconcert staat voor vernieuwing. In de serie hoor je nieuwe werken, onbekende werken en onterecht vergeten werken - naast natuurlijk de grote en geliefde stukken. Ook in 2020 en 2021 kun je je laten verrassen: er zijn zeven premières van gloednieuwe werken (van zowel Nederlandse als internationale componisten), er staan 12 werken van Nederlandse bodem op het programma en in de nieuwe formule 'In the Living Room' zit je bijna letterlijk op de lip van de musici.


Artist in residence: Noa Wildschut

Voor het eerst heeft Het AVROTROS Vrijdagconcert een ware artist in residence. De jonge en getalenteerde violiste Noa Wildschut verzorgt meerdere concerten tijdens de serie, waaronder Saint-Saëns' 'Derde vioolconcert' en een kamermuziekprogramma genaamd 'Noa & Friends'. Maar er staan meer jonge talenten op het programma: enkele musici die meededen - of gaan meedoen - aan het talentprogramma 'AVROTROS Klassiek presenteert!' staan 15 januari 2021 op het podium, waaronder pianist Ramon van Engelenhoven, het Chimaera Trio en sopraan Laetitia Gerards.

BEKIJK SEIZOEN 2020/2021 VAN HET AVROTROS VRIJDAGCONCERT

Deel dit artikel