Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor laten onder leiding van de eredirigent de wereldpremière van een gloednieuw werk van Willem Jeths horen: 'Du bist älter, du bist neuer'.

Willem Jeths is een Nederlandse componist, die zijn muzikale carrière begon in Amersfoort bij Paul Seelig. Als studie koos hij de opleiding schoolmuziek aan het Sweelinck Conservatorium, maar later ging hij toch verder met compositie aan het Utrechts Conservatorium, waar hij lees kreeg van onder anderen Tristan Keuris. Tegenwoordig is Jeths docent compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij gaf ook les in Tilburg, was composer-in-residence bij het Gelders Orkest, Brabants Orkest en Orkest van het Oosten. In 2014 was hij twee jaar lang Componist des Vaderlands. Jeths schrijft veel kamermuziek, maar is het dolst op orkestwerken. Speciaal voor de verjaardag van de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht schreef hij het gloednieuwe werk 'Du bist älter, du bist neuer'. Het werk ging 8 februari 2019 in première tijdens het jubileumconcert o.l.v. Edo de Waart.

Meer over het concert

Op het programma: 
Willem Jeths - Du bist älter, du bist neuer

De uitvoerenden:
Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Edo de Waart
Anita Hartig [sopraan]
Helena Rasker [alt]
Sebastian Kohlhepp [tenor]
Tareq Nazmi [bas]

Opname: Vrijdag 8 februari 2019 in TivoliVredenburg te Utrecht. Dit concert is onderdeel van de omroepserie Het AVROTROS Vrijdagconcert.

Deel dit artikel