Op 16 juni 2022 werd in Beeld en Geluid de Zilveren Reissmicrofoon uitgereikt aan Bureau Buitenland (VPRO). Gefeliciteerd! Presentatrice Jet Berkhout was één van de drie genomineerden. 

Bureau Buitenland ging er met de prijs vandoor. Gefeliciteerd! Jet: "Voor mij overheerst de dankbaarheid genomineerd te zijn voor de Zilveren Reissmicrofoon en te weten dat mijn missie om klassieke muziek met zo veel mogelijk mensen te delen, althans de manier waarop, wordt gewaardeerd. Ik dank de jury maar ook AVROTROS en NPO Radio 4 voor de grote mate aan vrijheid die ik krijg om mijn programma’s en podcasts te maken. En natuurlijk mijn felicitaties aan de prachtige winnaar!"

blockquote
Voor mij overheerst de dankbaarheid genomineerd te zijn.
Jet Berkhout

De Zilveren Reissmicrofoon

De Zilveren Reissmicrofoon is een belangrijke Nederlandse radioprijs die is vernoemd naar Eugen Reisz. Hij verbeterde in 1924 microfoons zodanig dat het een baanbrekende uitvinding was voor radiopresentatoren. Onze Jet Berkhout, presentator van de Muziekfabriek op NPO Radio 4, Maestro Aftertalk en diverse succesvolle podcasts, maakte kans op deze prestigieuze prijs. De jury over Jet's nominatie: "Jet Berkhout is vlaggendraagster van het nieuwe, toegankelijker NPO Radio 4. Hoe zij een luisteraar weet mee te trekken in haar muzikale kennis en passie bewees Berkhout ook in de podcastserie Alle wegen leiden naar Morricone.”

blockquote
Jet Berkhout is vlaggendraagster van het nieuwe, toegankelijker NPO Radio 4. 
De jury van de Zilveren Reissmicrofoon

Jury Zilveren Reissmicrofoon

Vincent Bijlo (Radiorecensent NRC) is de voorzitter van de Zilveren Reissmicrofoon. De jury bestaat uit: Arjan Snijders (Mediajournalist), Edwin Wendt (Freelance mediajournalist), Frederique de Jong (Presentator en podcaster Follow the Money), Miranda van Holland (Radiomaker), Paul van der Lugt (Oud-directeur RTV Utrecht), Roeland van Zeijst (Radiospecialist Broadcast Magazine), Rutger Boxhoorn (Radiodocent Hogeschool InHolland).

Podcastserie 'Alle wegen leiden naar Morricone'

Deel dit artikel