We gaan wederom minder uitbundige feestdagen tegemoet dan ons misschien lief is, maar gelukkig heeft AVROTROS veel moois voor je in petto! In de feestelijke maand december zenden we sprankelende en hartverwarmende klassieke kerstconcerten uit. 

André Rieu - Kerstgala in Maastricht | vrijdag 17 december om 20:30 uur op NPO 1

André Rieu nodigt je uit in zijn spiksplinternieuwe winterpaleis in Maastricht. Hij wordt vergezeld door muzikale vrienden, onder wie zijn eigen Johann Strauss Orkest en the Maastricht Dance and Skate Company! Verheug je op traditionele kerstliedjes, romantische walsen en klassiekers als Jingle Bells, Oh Holy Night, Hallelujah en Walking In The Air. Terwijl de sneeuw zachtjes neerdwarrelt en vele lichtjes vrolijk schijnen, treedt André samen met zijn geliefde orkest en dansers op. Daarnaast zijn er talrijke solisten onder wie de geweldige sopranen Donij van Doorn en Anna Majchrzak, de Platin Tenors en de Golden Voices of Gospel.

Kerstgala in Maastricht

Sef Thissen presenteert Christmas Classics | zondag 19 december om 11.05 uur op NPO 1

Op de plek waar grote nationale en internationale orkesten en artiesten gemusiceerd hebben, dompelt bariton Sef Thissen het Kurhaus onder in kerstsferen. We zien alle muzikale hoogtepunten van twee jaar Kurhaus Kerstconcert. Sef Thissen musiceert samen met groot orkest en koor onder leiding van Maurice Luttikhuis. De avond kent een breed repertoire: van Bach tot Bing Crosby. Topsolisten uit binnen- en buitenland bestijgen het podium, waaronder tenor Antonello Palombi en sopraan Fenna Ograjensek.

Sef Thissen presenteert Christmas Classics

Het NPO Radio 4 Kerstconcert | donderdag 23 december om 20:00 uur op NPO Radio 4 & NPO 2 Extra

Live vanuit de Dom in Utrecht zal Ab Nieuwdorp op NPO Radio 4 het jaarlijkse NPO Radio 4 Kerstconcert presenteren. Vanwege de Coronamaatregelen is de uitvoering helaas zonder publiek, maar evengoed vol hartverwarmende kerstmuziek. De muziek wordt gezongen en gespeeld door het Groot Omroepkoor, Ensemble Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Benjamin Goodson, m.m.v. Elise van Es (sopraan), Franske van der Wiel (alt), Leon van Liere (tenor), Daniël Hermán Mostert (bas) en Pieter-Jan Belder (orgel). 

De Kerstmatinee 2021  | zondag 25 december om 14:00 uur op NPO Radio 4 & om 15:00 uur op NPO 2

In verband met de Coronamaatregelen komt de rechtstreekse uitzending van de Kerstmatinee te vervallen. In plaats daarvan kun je op NPO Radio 4 luisteren naar het laatste concert dat Bernard Haitink bij het Concertgebouworkest dirigeerde. Dat was op 27 januari 2019. Haitink dirigeerde de '40e symfonie' van W.A. Mozart en de 'vierde symfonie' van Johannes Brahms. 

Op NPO 2 zal de Kerstmatinee van vorig jaar te zien zijn met Beethovens 'Zesde Symfonie' en 'La Mer' van Debussy. Het Concertgebouworkest speelt onder leiding van de Finse dirigent Klaus Mäkelä.  

Deel dit artikel