Weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid: dat is de rubriek Vrij Spel van het NPO Radio 4-programma De Muziekfabriek. Presentatrice Jet Berkhout daagt elke week jonge musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Zaterdag 22 december 2018 kwam fluitiste Felicia van den End langs in de studio. 

Talent Felicia won al op jonge leeftijd het Nationaal Fluitconcours. Voor Vrij Spel maakte ze een eigen versie van Erik Saties 'Gymnopedie No. 1'. Het resultaat? Iets met een cactus en een schelp. En iets hartstikke moois.

Meer over Felicia van den End

​​​​​De veelzijdige Felicia begon met fluitspelen toen ze 10 jaar oud was. Nog geen twee jaar later werd ze toegelaten tot de Jong Talent-klas van het Conservatorium Utrecht, waar ze studeerde onder Abbie de Quant. In 1997 én 1998 won ze het Nationaal Fluitconcours en een paar jaar later werd ze gekozen tot Jong Muzikaal Talent van 2002. Een jaar later - het houdt niet op - won ze de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours, waarna ze mocht optreden in Carnegie Hall te New York. Na de vroege successen besloot Felicia nog even door te studeren en ging ze naar het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs, waar ze les kreeg van Pierre-Yves Artaud. In 2011 haalde ze haar master in Geneva. In 2015 bracht ze haar eerste - en meteen ook erg succesvolle - soloalbum uit: Sonoro.

Deel dit artikel