Het wordt vrijdag 27 januari 2023 swingen en dansen in de studio van De Klassieken op NPO Klassiek. Die ochtend staat het AVROTROS-programma volledig in het teken van Guilty Pleasures. James Last, Waldo de los Rios, Berdien Stenberg, Thijs van Leer, Louis van Dijk, Tom Parker en Chris Hinze maken voor een ochtend de dienst uit op NPO Klassiek. Ab Nieuwdorp brengt een ode aan de artiesten die bij velen de liefde voor klassieke muziek hebben aangewakkerd. Dat wordt ongegeneerd genieten van populaire bewerkingen van klassieke muziekstukken!

Heb jij een favoriete Guilty Pleasure, en wil je hem graag terughoren in De Klassieken? Stem dan via npoklassiek.nl/guiltypleasures.

Over Guilty Pleasures
De namen van grote componisten als Bach, Beethoven en Brahms zijn alom bekend, maar de eerste kennismaking met hun meesterwerken is misschien wel ongemerkt gegaan. Popnummers die de hitlijsten bestormden maakten dankbaar gebruik van de pakkende melodielijnen. Bij de vorige editie van de Guilty Pleasures lijst werden de vaste luisteraars verrast door de vele populaire bewerkingen van de muziekstukken en genoten de nieuwe luisteraars van de originele klassieke stukken die ze alleen als sample of bewerking kenden. De Guilty Pleasures-lijst is dan ook een feest van herkenning, ontdekking, nostalgie en verbinding. Onder anderen Francis van Broekhuizen en Lucie Horsch delen hun guilty pleasure in de uitzending.  

blockquote
Rokkostuum uit en discopak aan! Lekker losgaan op popnummers die hun basis hebben in de klassieke muziek. Hoe mooi is dat?!
Ab Nieuwdorp

De Klassieken is elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur te beluisteren bij AVROTROS op NPO Klassiek. 

Deel dit artikel