Weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid: dat is Vrij Spel. Presentatrice Jet Berkhout daagt elke week jonge musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Zaterdag 8 december 2018 kwam het Ardemus Saxophone Quartet op bezoek. Voor De Muziekfabriek maakten de jonge talenten ze een gloednieuwe en eigen versie van Saties ‘Gnossienne nr. 1’.

Meer over het Ardemus Saxophone Quartet

Ardemus betekent in het Latijn ‘wij branden’, en dat blijkt - het kwartet is on fire! In 2017 waren ze finalist van Dutch Classical Talent en in 2018 hebben ze hun eerste cd opgenomen, die mei 2019 in de winkel ligt. Ardemus bestaat uit sopraansaxofoniste Lisa Wyss, altsaxofonist Lovro Mercep, tenorsaxofoniste Jenita Veurink en baritonsaxofonist Yo-yo Su. De vier jonge, internationale musici spelen samen sinds 2014 en hebben sindsdien vele nationale en internationale concoursen gewonnen, waaronder het Grachtenfestival Conservatorium Concours in 2016. Als finalist van de Dutch Classical Talent Awards mochten ze met hun programma 'You've been talking in your sleep' door Nederland toeren.
 

blockquote
Het Ardemus Quartet kenmerkt zich door hun aanstekelijke enthousiasme op het podium.
De jury van Dutch Classical Talent 2017/2018

De Muziekfabriek hoor je elke dag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 4. De rubriek Vrij Spel zit in de uitzendingen op zaterdag.

Deel dit artikel