Het Koninklijk Concertgebouworkest en de gemeente Amsterdam bundelen hun krachten en nodigen Amsterdamse leraren uit voor een klassiek concert.

Leerkrachten in Amsterdam, inclusief aankomende leerkrachten, mogen donderdag 26 april 2018 voor een tientje - dat is 45 euro korting - naar een klassiek concert in het Amsterdamse muziektheater. Onder anderen pianobroers Lucas en Arthur Jussen staan tijdens het concert op het podium.

,,In Amsterdam zijn ruim 12.000 leraren werkzaam in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Zij zetten zich dagelijks in om jonge Amsterdammers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst. Dat is cruciaal voor deze stad, want beschaving en ontwikkeling worden mede gevormd aan de basis: op school'', verklaart het orkest de aanbieding.

Het besloten Koningsnachtconcert op 26 april is ook alleen voor de Amsterdamse leerkrachten. De (aankomende) onderwijzenden kunnen er ook genieten van de Nederlandse zangeres Kovacs en haar band, van wie de liedjes speciaal zijn georkestreerd. Dirigente Elim Chan uit Hongkong heeft de muzikale leiding.

Bron: ANP

Deel dit artikel