Lenette van Dongen laat het Concertgebouw griezelen met een spannend verhaal over heks Grauwelda en de kindjes Jacob en Willemijn. Het Gelders Orkest o.l.v. Daniel Raiskin begeleidt het verhaal met spookachtige muziek van onder anderen Grieg, Humperdinck en Saint-Saëns.

Familieconcert

Met het hele gezin giechelen en griezelen? Dat kan bij dit feestelijke, maar ook wel een beetje spannende, familieconcert. Het Gelders Orkest speelt spookmuziek waarin volop wordt getoverd. Opperheks Lenette van Dongen vertelt er een verhaal bij waarvan pompoenen spontaan beginnen te gloeien. Alle vleermuizen verzamelen!

Halloween

Elk jaar wordt het van oorsprong Keltische Halloweenfeest populairder. Traditiegetrouw klinkt er de zondag voor het feest een Halloween-familieconcert in Het Zondagochtend Concert. Ook in 2016 werd het Koninklijk Concertgebouw omgetoverd tot heksenfestijn. Van Griegs Peer Gynt tot Stravinsky’s betoverde kasteel uit De vuurvogel, ze waren er allemaal bij. Maar ook muziek uit Harry Potter en Humperdincks 'Hänsel und Gretel' - de kleine heksjes en spookjes in de zaal dansten het uur vol.


Uitvoerenden

Het Gelders Orkest o.l.v. Daniel Raiskin
Lenette van Dongen [verteller]
Reggie Naus [tekst]

Het muzikale programma

Edvard Grieg: 'Peer Gynt: In de hal van de bergkoning'
Engelbert Humperdinck: 'Hänsel und Gretel: Hexenritt'
Anatol Ljadov: 'Baba Yaga'
Camille Saint-Saëns: 'Danse macabre'
Igor Stravinsky: 'De vuurvogel: Helledans van Kastchei'
Anatol Ljadov: 'Kikimora'
Flor Alpaerts: 'James Ensor Suite: Infernal procession'
John Williams: 'Harry Potter: Symphonic Suite'

Opname

Het Zondagochtend Concert van 30 oktober 2016, in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.

Deel dit artikel