Het Russische Don Kozakkenkoor bestaat 25 jaar! AVROTROS maakte een tv-registratie van het bijzondere jubileumconcert in het Koninklijk Concertgebouw. Geniet van de hoogtepunten.

Al 25 jaar lang vertolkt het Don Cossackchoir of Russia/Don Kozakkenkoor uit Rusland het erfgoed van de dappere Kozakken die zo belangrijk waren voor Rusland en Europa. De zangers zijn trots om deze geschiedenis te bezingen en de daarbij behorende Russische cultuur uit te dragen.  

Meeslepende liederen, variërend van zeer ritmisch en vrolijk tot melodieus en melancholisch, brengen het publiek iedere keer weer in vervoering. Bekende en minder bekende melodieën voeren het publiek via de Russisch-Orthodoxe kerk naar steden als Moskou en St. Petersburg. De muzikale reis wordt voortgezet langs de rivieren de Don en de Wolga en brengen de luisteraar vervolgens op het Veld en de dorpjes.

Aldus wordt de ziel van het romantische Rusland op sprankelende wijze vertolkt. In de 50-minuten durende televisiespecial, geproduceerd door AVROTROS, zingen 30 professionele Russische zangers. Alle zangers zijn verbonden aan de grote theaters in Rusland. Het koor wordt vergezeld door een virtuoos instrumentaal ensemble, allen laureaten met een indrukwekkend CV. 

Marcel Verhoeff werkt sinds 1992 als chef-dirigent van het orkest en vindt het een voorrecht om de zangers te mogen leiden.

Deel dit artikel