De in september 2019 overleden klassieke zangeres Jessye Norman vertelt in de bijzondere documentaire 'I've been in love with Mahler's music all my life' over haar band met componist Gustav Mahler. Norman stond vooral bekend om haar indrukwekkende interpretaties van liederen van Wagner, Strauss, Mahler, Schubert en Bizet. Het interview in de documentaire is het laatste dat Norman gaf voordat ze overleed.

Jessye Norman (1945) was een Amerikaanse operazangeres. Ze werd opgeleid als dramatische operasopraan, maar wilde haar stem niet limiteren tot één stemsoort. Met haar gigantische bereik en indrukwekkende volume zong ze hoofdrollen als Wagners 'Sieglinde' en Beethovens 'Leonore'.

Haar carrière kwam van de grond toen ze in 1968 in München de ARD International Music Competition won. Haar debuutrol was die van Elizabeth in Wagners 'Tannhäuser'.

Norman was aanwezig bij meerdere belangrijke momenten uit de geschiedenis: zo zong ze bij de inauguraties van Ronald Reagan en Bill Clinton en de 60e verjaardag van Queen Elizabeth II. In 2006 won ze de Grammy Lifetime Achievement Award. Gustav Mahler behoorde tot één van de absolute favoriete componisten van Norman.

Deel dit artikel