In de podcast-serie Ken je componisten vertelt Hans van den Boom alles over zijn favoriete componisten. Na Mahler, Rachmaninov en Sibelius is het nu de beurt aan Max Bruch. Waarom kennen we eigenlijk alleen zijn Eerste vioolconcert? Was zijn stijl te conservatief? Werd Bruch ‘gecanceld’ door de nazi’s? Hoog tijd om de vele prachtige melancholische melodieën uit de schaduw te halen en het rijke oeuvre van Bruch te herontdekken.


Beluister de podcast 'Max Bruch: Melodie is de ziel van de muziek'


Luister vanaf dinsdag 25 april 2023 wekelijks naar een nieuwe aflevering via NPO Klassiek of via je favoriete podcastplatform.


blockquote
Melodie is de ziel van de muziek.
Max Bruch

In de podcastreeks ‘Max Bruch: Melodie is de ziel van de muziek' neemt Hans van den Boom zijn collega Pien 't Hart én de luisteraar mee in het leven en de muziek van Max Bruch. In 6 afleveringen ontdek je het oeuvre van deze prominente Duitse componist, die zoveel meer schreef dan dat ene razendpopulaire Eerste vioolconcert. 

Aflevering 1. Bruchs drama in een notendop

Het ‘Eerste vioolconcert’ van Bruch is één van de beroemdste vioolconcerten ooit. Bruch had daar op jonge leeftijd al enorm succes mee. Ondanks dat hij tot zijn dood doorcomponeerde heeft hij dat succes eigenlijk nooit meer kunnen overtreffen. Hans vindt het hoog tijd dat ook de andere muziek van Bruch klinkt!

In deze eerste aflevering maken Hans en Pien kennis met Max Bruch aan de hand van zijn vroegste composities.

Luister aflevering 1


Zin om verder te luisteren? Aflevering 2 komt online op dinsdag 2 mei 2023. Daarin gaat Hans het onder andere hebben over Bruchs opera's!


Seizoen 4 'Max Bruch: Melodie is de ziel van de muziek' in de podcastserie 'Ken je componisten' is vanaf 25 april 2023 wekelijks te beluisteren via NPO Klassiek of via je favoriete podcastplatform. 

Deel dit artikel