Mezzosopraan Maria Fiselier kreeg opera met de paplepel ingegoten: haar opa werd op zijn veertigste aangenomen bij de Nederlandse Opera in Amsterdam en wijdde zijn verdere leven aan het klassieke genre. In 2018 is Maria één van de deelnemers aan het AVROTROS-programma Beste Zangers.

Maria is de derde generatie Fiseliers die haar leven aan opera wijdt, maar de eerste met een internationale carrière. Na het winnen van de publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch en het uitbrengen van haar debuutalbum, is ze in 2018 te zien in de opera Anatevka bij de Komische Oper van Berlijn.

Uit de comfortzone

In 2018 neemt Maria deel aan het elfde seizoen van het AVROTROS-programma Beste Zangers. In Beste Zangers staat elke aflevering de spotlight op een Nederlandse zanger of zangeres, die voor alle andere deelnemers aan het programma een lied uitkiest om te zingen. De deelnemers halen alles uit de kast en treden buiten hun comfortzone om zich te bewijzen als 'Beste Zanger'. 

Maria zingt 'Anak'

In de eerste aflevering van Beste Zangers stond Lee Towers centraal. Maria kreeg de opdracht om het lied 'Anak' te zingen, een hit van de Filipijnse muzikant Freddie Aguilar.

Maria zingt 'La Mer'

In de tweede aflevering van Beste Zangers gaf zangeres Trijntje Oosterhuis Maria de opdracht om het prachtige lied ‘De Zee’ te zingen. Maria besloot de tekst in het Frans te vertalen en stak 'La Mer' in een verrassend operajasje.

Maria zingt 'Il mondo'

De derde aflevering van Beste Zangers richtte zich volledig op de Nederlandse zanger Tino Martin. Maria koos zelf voor Martins nummer 'Laat me leven', dat de zanger samen met Gerard Joling als duet heeft gezongen. Maria kwam er na wat onderzoek achter dat er ook een Italiaanse versie van het lied is: Il mondo, en werd verliefd op de prachtige melodie.

Deel dit artikel