Welkom in The Living Room! Hier komen klassiek, variété, jazz, cabaret en pop samen. Voel je omringd door de klanken en ervaar de kracht van de menselijke stem in combinatie met een verrassende scenische aanpak. Een concert als ervaring. 

Voor dit ongebruikelijke AVROTROS Vrijdagconcert trad het Groot Omroepkoor uit haar comfortzone. Samen met Sven Ratzke zongen ze 28 april 2022 in The Living Room 'A Circus of Angels’ een zeer afwisselend programma met prachtige klassiekers in de breedste zin van het woord! 

Kijk en luister terug op YouTube of NPO Start

Of kijk het concert terug op NPO Start

Boys keep swinging

Het repertoire is zeer uiteenlopend: Vasks, Ligeti, Brahms, Schubert en Francis Poulenc, maar ook Harry Bannink ( o.a. Vluchten kan niet meer en De Trapeze), Lou Reed (o.a. Perfect Day), Frank Zappa (Absolutely free), Duke Ellington en David Bowie (Boys keep swinging). Lees hier de programmatoelichting. 

blockquote
De combinatie van het Groot Omroepkoor met Sven Ratzke maakt het extra spannend. Sven is een bijzonder overtuigende artiest en een ongelooflijke performer. 
Programmeur Jan Pieter Koch

Sven Ratzke gaf ook, samen met het koor, een geheel eigen interpretatie van Schuberts Erlkönig ten beste, begeleid door een combo (vleugel, drums en bas). Kortom: alles bleek mogelijk deze avond.

The Living Room 2023

Wil jij bij de volgende editie van The Living Room live aanwezig zijn? Bestel dan hier je kaarten.  

Deel dit artikel