Hebben de kids weekend of vakantie en ben je die schreeuwerige tekenfilms zat? Zet dan eens een klassiek concert op! Deze familieconcerten vol spannende en vrolijke muziek nemen de kinderen mee door betoverende sprookjes en verhalen.

1. Een sprookjesachtige 'Midzomernachtsdroom’ met Maartje van de Wetering
Maartje neemt je mee door het bekende verhaal van Shakespeare, speciaal voor dit concert bewerkt door kinderboekenschrijver Reggie Naus. De gezellige muziek wordt verzorgd door het Orkest van het Oosten o.l.v. Jasper de Waal.

2. Een griezelig Halloweenconcert met Lenette van Dongen
Heksen, vleermuizen en pompoenen. Lenette laat als opperheks Grauwelda Het Concertgebouw griezelen. Het Gelders Orkest o.l.v. Daniel Raiskin zorgt voor de spannende muziek, van onder anderen Grieg, Saint-Saëns en Stravinsky.

3. Remko Vrijdag en Rutger de Bekker ontdekken Mozart in 'Willem & Wolfgang'
Wolfgang Amadeus Mozart, wie was dat eigenlijk? Remko en Rutger gaan onder begeleiding van het Residentie Orkest o.l.v. Jasper de Waal op onderzoek uit.4. Jacques Vriens vertelt over ‘De Kindertemmer’
Scarlatti, Bach, Mozart, Beethoven - ze hebben allemaal wat te vertellen over stoute kinderen. Jacques Vriens stuurt De Kindertemmer op ze af en de philharmonie zuidnederland o.l.v. Lucas Vis zorgt voor de prachtige muziek.

5. Tsjaikovski's wonderlijke 'Doornroosje' met Georgina Verbaan
Vertelster Georgina neemt je mee door het wonderlijke verhaal van de prinses die 100 jaar sliep. Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Christian Baldini brengt het verhaal van de Gebroeders Grimm muzikaal tot leven.

Deel dit artikel